Koffiecups gemaakt van zeewier

Zeewier_pixabay

Foto: Pixabay

Het Zwitserse bedrijf CoffeeB brengt koffiecups op de markt gemaakt van zeewier. De Coffee Balls zijn volledig composteerbaar. Met de nieuwe vinding wil CoffeeB de concurrentie aangaan met Nespresso. Dat meldt KIJK Magazine.

De koffie in de Coffee Balls is verpakt in een omhulsel dat voornamelijk bestaat uit zeewier. Het product is volgens de fabrikant voedselveilig, transparant en smaakloos en blijft droog opgeslagen maanden goed.

De Coffee Balls passen niet in bestaande koffieapparaten, maar alleen in de Globe Machine. Hierin wordt de Coffee Ball nat gemaakt zodat het omhulsel zachter wordt en daarna doorgeprikt. Dan injecteert de machine water in bol en wordt de koffie gezet. Daarna kunnen de gebruikte Coffee Balls op de composthoop worden gegooid, waar ze na een maand verwerkt zijn.

Bron: KIJK Magazine

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Prijs kopje koffie in 10 jaar tijd met 40% gestegen

Prijs kopje koffie in 10 jaar tijd met 40% gestegen

Drinkt een Nederlander een ‘bakkie pleur’ buiten de deur, dan kost dat gemiddeld € 2,62. Dit is een stijging van 40% in 10 jaar, want in 2012 betaalde je nog € 1,87 voor een kopje koffie in de horeca. Dit blijkt uit een analyse van beslist.nl naar koffieprijzen.

Northern Wonder lanceert duurzame koffie zonder koffiebonen

Northern Wonder lanceert duurzame koffie zonder koffiebonen

Hoe maak je koffie zonder koffiebonen? De start-up Northern Wonder uit Ede, een team van duurzame koffieliefhebbers, boog zich de afgelopen jaren over dit vraagstuk. Koffie staat namelijk op nummer 6 van grootste veroorzakers van ontbossing (WWF). Dat moet anders kunnen, vindt de start-up.

Drank in de media - week 37

Drank in de media - week 37

Boeren stappen over op wijn, grote verwachtingen voor wijnjaar 2022 en wijn bij de hutspot. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.