Kompaan presenteert kreeftenbier

Running with Scissors

Brouwerij Kompaan komt met een wel heel bijzonder bier: in samenwerking met United Fish Auctions presenteert de Haagse bierbrouwer heus kreeftenbier. Het idee is gebaseerd op kreeftenbier dat gedronken wordt in de Amerikaanse staat Maine.

Voor het speciale bier zijn eind juli in Zeeland de laatste kreeften van het seizoen gevangen door de bierbrouwers zelf. Zij brouwden vervolgens een saisonbier, dus een bovengistend bier met nagisting op fles. De kreeften werden overigens niet levend gekookt. Na het brouwen werden de kreeften niet weggegooid, maar werden deze gebruikt in een zeebanket.

Het bier heeft de toepasselijke naam ‘Running with Scissors’ gekregen. De brouwerij heeft zo’n 9.000 blikken kreeftenbier op voorraad. Een blikje kost € 3,75.

Dossiers
Lees ook
Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Alcoholvrij bier is populair. Daarom komt nu ook het bekende Ierse biermerk Guinness met een alcoholvrije variant. Guinness 0.0% is vanaf half oktober in Nederland verkrijgbaar.

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

Amsterdamse craftbier-brouwerij Two Chefs Brewing en dance-act The Vengaboys lanceerden 11 okotber de limited-edition IPA met de naam Gender Fluid. De opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor gendervrijheid.

Nederlandse Brouwers start petitie 'Stop extra bierbelasting'

Nederlandse Brouwers start petitie 'Stop extra bierbelasting'

De overheid heeft plannen om de belasting op bier te verhogen. Daarom start Nederlandse Brouwers de campagne Stop de extra bierbelasting.