Koud bier bestellen via Google Assistant

Drinkies by Heineken_PB Heineken

Foto: Heineken

Heineken breidt de bezorgdienst Heineken NOW uit. Onder de naam Drinkies by Heineken bezorgt de brouwer voortaan bier door heel Nederland. Daarnaast kunnen klanten in Amsterdam binnenkort drank en hapjes via Google Assistant. 

In mei 2018 startte Heineken met de één uursbezorgdienst Heineken Now in Amsterdam als pilot. Deze dienst speelt in op 'impulsmomenten van gezelligheid', zoals een spontane borrel. Binnen een uur bezorgt de dienst koud bier, drank, fris en snacks.

De pilot is volgens Heineken een succes. Inmiddels zijn er 30.000 geregistreerde gebruikers en verdriedubbelde het aantal bestellingen in de eerste maanden van 2019. Onder de naam Drinkies by Heineken is de dienst ook beschikbaar in Vietnam, Egypte, Maleisië en Mexico. Deze naam wordt voortaan ook voor de dienst gebruikt in heel Nederland. In Amsterdam is er één uurs thuisbezorging, voor de rest van het land wordt het bier de volgende dag bezorgd.

Google assistant

Klanten in Amsterdam kunnen binnenkort hun bestelling doen via Google Assistant, een gesproken opdracht via de telefoon. Met het commando “Hey Google, praat met Drinkies” wordt de spraakbestelling in gang gezet. Google Assistent neemt de klant mee door het bestelproces van Drinkies.

Mees Tromp, E-commerce Manager bij Heineken: “We geloven dat bestellen door te spreken de meest natuurlijke manier is. Dat doe je immers in een café of restaurant ook. Na het klikken op sites of apps is praten tegen een device zoals een telefoon de volgende stap. We zijn ervan overtuigd dat spraak een belangrijke rol speelt bij het aanbieden van diensten aan consumenten en zetten hier dan ook vol op in.” 

Dossiers
Lees ook
Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Brouwer AB InBev en Ecover maken samen een afwasproduct uit de restalcohol van alcoholvrij bier. Het innovatieve Too Good to Waste-afwasmiddel bestaat voor minstens een kwart uit restalcohol en zit in een 100% gerecyclede fles.

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Botanisch brouwer Lowlander deed afgelopen winter een oproep aan alle Nederlanders om de kerstboom na de feestdagen niet weg te gooien, maar aan hen te doneren voor het brouwen van een winterbier. En het eindresultaat is nu daar: Lowlanders Winter IPA.

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Voor het eerst deed er een Nederlands Team van biersommeliers mee aan het Wereldkampioenschap voor biersommeliers in Rimini (IT). De drie Nederlandse deelnemers eindigden alle drie in de top 50. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Elisa Raus uit Duitsland won de titel: World Champion Beersommelier.