KVNW organiseert symposium ‘Duurzaamheid in de wijnsector’

8 november 2021
Foto: Jill Wellington via Pixabay

Wat zijn de korte en lange termijn effecten van klimaatverandering voor de wijnbouw? Hierover organiseert de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) op 15 november het symposium ‘Duurzaamheid in de wijnsector’. 

"Klimaat is bepalend voor wijnbouw. Voor druivenrassen, voor wijngaardbodems, voor biotische factoren, voor wijngaardmanagement en voor wijnkwaliteit. En dus voor de duurzaamheid van onze eeuwenoude wijnbouw. Klimaatverandering heeft veel gevolgen voor de wijnbouw en voor wijn, op kortere en op langere termijn."

Duurzaamheid

Tijdens het symposium spreekt Lars Daniëls MV over het veranderende klimaat in de bekende wijnbouwzones van de wereld en geeft aan wat wijnboeren nu en in de toekomst kunnen en moeten doen. Andere belangrijke thema’s op het gebied van duurzaamheid komen aan bod met sprekers als Inga Blokker van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) en Tobias Webb van The Sustainable Wine Roundtable. Ook is er aandacht voor de Wet verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen.

Symposium

Het KVNW symposium vindt plaats op 15 november in Theater Philharmonie in Haarlem. Het ochtendprogramma start om 9.30 uur en is alleen bestemd voor leden van de KVNW. Tijdens het ochtendprogramma wordt de Algemene Ledenvergadering van de KVNW gehouden en wordt er gediscussieerd over duurzaamheid en de mogelijkheden voor de Nederlandse wijnsector. Het middagprogramma start om 12.30 uur en hier zijn ook de relaties van de KVNW van harte welkom.

Ga voor meer informatie en registeren naar de website van KVNW.

Altijd op de hoogte blijven?