Foto: Week van het Nederlandse Bier/Nanning Barendsz

Tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier werd de Mitra Award voor het Beste Bier van Nederland uitgereikt. La Trappe tripel van Bierbrouwerij de Koningshoeven won deze prijs. De bekendmaking gebeurde op ludieke wijze: door het kapotslaan van een ijsblok. 

Thijs Thijssen, directeur van Bierbrouwerij de Koningshoeven: "Wij zijn trots op deze bekroning en zien het als een beloning voor de aandacht die al onze medewerkers dagelijks aan onze bieren schenken. Bijzonder om deze erkenning te mogen delen met de rest van Nederland" 

De Mitra Award voor het Beste Bier van Nederland wordt uitgereikt aan het Best beoordeelde bier van de Dutch Beer Challenge. Dit jaar deden 146 brouwerijen mee met in totaal 441 verschillende bieren in 25 verschillende biercategorieën. De 76 winnende bieren werden reeds in maart bekend gemaakt.

Tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier werd ook de prestigieuze prijs van de Dutch Beer Challenge uitgereikt. Het bier La Trappe Tripel kreeg de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2019’. La Trappe Tripel kreeg toen goed in de categorie Tripel. 

La Trappe Tripel is klassiek trappistenbier met een krachtige volle smaak. Het bier heeft een kandijzoet en  lichtmoutig karakter met een bittere en lichte afdronk.

Het bier wordt gebrouwen door Bierbrouwerij de Koningshoeven. Deze brouwerij is gelegen op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Hier wordt sinds 1884 La Trappe Trappist gebrouwen. De brouwers brouwen het bier nog altijd volgens de regels van de trappisten. De brouwerij draagt het logo ‘Authentic Trappist Product’.

Altijd op de hoogte blijven?