Leffe introduceert volledig alcoholvrij abdijbier

4 april 2019

Leffe Blond 0,0% Leffe introduceert het eerste volledig alcoholvrije abdijbier in Nederland. Hiermee sluit de bierbrouwer aan op de groeiende vraag naar alcoholvrij (speciaal)bier. Leffe Blond 0,0% werd in januari al in België op de markt gebracht.

Uit onderzoek blijkt dat de verkoop van alcoholvrij bier in Nederland van 2010 tot 2017 met maar liefst 285 procent is toegenomen. Dat Leffe, Nederlands marktleider in speciaalbier, nu een 0,0% abdijbier lanceert, is een signaal dat dit geen trend van voorbijgaande aard is. “Leffe Blond is het grootste en bekendste speciaalbier merk van Nederland", zegt Adriaan Bos, Senior Brand Manager Leffe. "Met de introductie van Leffe Blond 0,0% kunnen we consumenten 
op nog meer momenten laten genieten van de unieke smaak van Leffe. Dat past bij ons als toegankelijk speciaalbier.”

Leffe Blond 0,0% heeft dezelfde gebalanceerde body als Leffe Blond. Ook bij de alcoholvrije variant gaan de licht bittere en fruitige toetsen samen met de karakteristieke smaak van kruidnagel en vanille.

Bierbrouwerij AB InBev, waar Leffe onderdeel van is, het het stimuleren van verantwoord drinken als topprioriteit. De brouwer heeft als doel gesteld te zorgen dat minstens 20 procent van zijn wereldwijde biervolume tegen eind 2025 bestaat uit niet- of laag-alcoholisch bier.

Altijd op de hoogte blijven?