Lekkerding voegt Stoer toe aan assortiment

Lekkerding

Sinds september 2017 is het merk Lekkerding op de markt. Onlangs lanceerde dit merk de drank Stoer. Het assortiment bestaat uit drie dranken en twee parfums. 

De vrouw achter Lekkerding is Anja Verberne. Ze liep al enige tijd rond met het idee om een een likeur te maken met smaken die ze zelf lekker vond, maar schoof dit steeds voor zich uit. Tot maart 2017 toen ze een lezing van een inspirerende spreker bijwoonde en dacht: "Ik ga het gewoon doen, al zijn het maar 100 flessen”.

In september 2017 bracht ze Lekkerding op de markt, een likorette van honing, vanille en sinaasappel met een alcoholpercentage van 14,9%. Een half jaar later in maart 2018 volgde Pittig Lekkerding. De smaak komt overeen met Lekkerding, maar het alcoholpercentage ligt met 25% hoger. "Lekkerding noemen wij een gezellig doordrinkertje en Pittig is echt een volwaardige likeur", aldus Anja. 

Nu is er een derde variant aan het merk toegevoegd, Stoer Lekkerding. Dit is een rum based drink met de kracht van een bitter. De drank heeft een alcoholpercentage van 30% alcohol. De drank kan puur gedronken worden of gemixt met cola, sinas of 7-up.

Dossiers
Lees ook
Nederland likeurland

Nederland likeurland

Wanneer een gast in mijn bar vraagt om iets typisch Nederlands, dan grijp ik vaak direct naar jenever. Wanneer deze gast langer bij mij in de bar blijft, en een tweede keer iets ‘Nederlands’ bestelt, dan ga ik samen met diegene op avontuur in de wereld van de likeuren. Traditioneler en meer typisch Nederlands kan het namelijk bijna niet.

Nieuw in Nederland: Chouffe Cream

Nieuw in Nederland: Chouffe Cream

Sinds deze maand is Chouffecream officieel in Nederland verkrijgbaar. Chouffecream is een likeur op basis van Esprit d'Achouffe (bierbrandewijn), verkregen door het distilleren van Chouffe. De toevoeging van graanalcohol, 100{8b34f2cb388f4a6bdef1e68927f89cac46b36916b7bb128f8b00aa275ec144c8} natuurlijke vanille-extracten en een stevige scheut Mc Chouffe...

Lancering Pekoe theelikeur

Lancering Pekoe theelikeur

Samenwerking tussen thee sommelier Robert Schinkel en Herman Jansen Distilleries Vandaag vond in Amsterdam de feestelijke lancering plaats van Pekoe Tea Liqueur in Tales & SpiritsCocktail Bar & Restaurant. Cocktail bartender en thee sommelier Robert Schinkel introduceert samen met Herman Jansen Distilleries uit Schiedam de nieuwe theelikeur...