Lekkerding voegt Stoer toe aan assortiment

Lekkerding

Sinds september 2017 is het merk Lekkerding op de markt. Onlangs lanceerde dit merk de drank Stoer. Het assortiment bestaat uit drie dranken en twee parfums. 

De vrouw achter Lekkerding is Anja Verberne. Ze liep al enige tijd rond met het idee om een een likeur te maken met smaken die ze zelf lekker vond, maar schoof dit steeds voor zich uit. Tot maart 2017 toen ze een lezing van een inspirerende spreker bijwoonde en dacht: "Ik ga het gewoon doen, al zijn het maar 100 flessen”.

In september 2017 bracht ze Lekkerding op de markt, een likorette van honing, vanille en sinaasappel met een alcoholpercentage van 14,9%. Een half jaar later in maart 2018 volgde Pittig Lekkerding. De smaak komt overeen met Lekkerding, maar het alcoholpercentage ligt met 25% hoger. "Lekkerding noemen wij een gezellig doordrinkertje en Pittig is echt een volwaardige likeur", aldus Anja. 

Nu is er een derde variant aan het merk toegevoegd, Stoer Lekkerding. Dit is een rum based drink met de kracht van een bitter. De drank heeft een alcoholpercentage van 30% alcohol. De drank kan puur gedronken worden of gemixt met cola, sinas of 7-up.

Dossiers
Lees ook
Van der Linde Nijhof lanceert Party Mark

Van der Linde Nijhof lanceert Party Mark

Van der Linde Nijhof – Special Liquors uit Hengelo brengt de shooter‐lijn Party Mark op de markt. Deze nieuwe lijn bestaat uit een vijftal alcoholhoudende party shooters. Het is een vervolg op hun droplikeur Dark Mark, die inmiddels 15 jaar op de markt is.

De Kuyper Royal Distillers is Likeur Producent van het Jaar

Bij de Tasting Awards op de International Spirits Challenge (ISC) 2019 viel De Kuyper Royal Distillers twee keer in de prijzen. Niet alleen won De Kuyper de overall highlight trophy Likeur Producent van het Jaar. Ook kreeg de distilleerderij een trofee in de categorie likeuren voor Cherry Heering. No.3 London Dry Gin van Berry Bros & Rudd won de hoofdprijs, de Supreme Spirit award. De International Spirits Challenge is een prestigieuze wedstrijd voor de gedistilleerd industrie. Dit jaar vond de wedstrijd voor de 24e keer plaats. Er waren meer dan 1700 inzendingen uit meer dan 70 landen, verdeeld...

Nederland likeurland

Nederland likeurland

Wanneer een gast in mijn bar vraagt om iets typisch Nederlands, dan grijp ik vaak direct naar jenever. Wanneer deze gast langer bij mij in de bar blijft, en een tweede keer iets ‘Nederlands’ bestelt, dan ga ik samen met diegene op avontuur in de wereld van de likeuren. Traditioneler en meer typisch Nederlands kan het namelijk bijna niet.