Licor 43 gaat vegan met Licor 43 Horchata

Licor 43

Drankproducent Zamora introduceert Licor 43 Horchata op de Nederlandse markt. Deze likeur bevat geen lactose en eiwitten. Eerder bracht Baileys de Vegan Baileys Almande als extra product op de markt.ProVeg Nederland verwacht dat de komende jaren meer drankmerken hun aanbod verduurzamen.

Licor 43 Horchata vervangt geleidelijk Licor 43 Orochata op de markt. De originele Licor 43 Orochata bevat melkeiwitten en is dus niet vegan. De nieuwe Licor 43 Horchata is 100% plantaardig en vrij van lactose en melkeiwitten. De vegan versie vertoont meer gelijkenis met de traditionele Spaanse Horchata waarop de likeuren gebaseerd zijn. Het traditionele recept uit Valencia bevat ook geen melkeiwitten. Alle dranken van Licor 43 zijn hierdoor vegan.

Groeiende vraag

Met deze introductie Licor 43 Horchata speelt Licor 43 in op de snel groeiende vraag naar vegan producten. Veerle Vrindts, directeur van ProVeg zegt: “Deze introductie is een slimme zet. Met een kleine verandering is de drank duurzamer en voor een veel grotere groep mensen geschikt gemaakt. Onderzoek van nu.nl en hettestpanel.nl laat zien dat er 170.000 veganisten in Nederland zijn. Hiernaast heb je nog de groeiende groep consumenten die met het oog op het milieu zuivel zoveel mogelijk vermijden. En het drankje is nu ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie, wat wereldwijd om 75% van de volwassen gaat.”

 

Hoe vegan is het alchoholschap?

Volgens ProVeg zijn alcoholische dranken niet altijd vegan zijn. "Bij wijn en bier worden er dierlijke producten gebruikt om onzuiverheden uit de drank te filteren, zoals gelatine, ei eiwitten en vislijm verkregen uit de gedroogde zwemblazen van vissen. Veel Nederlands bier is wel gewoon vegan, maar Heineken 0.0 weer niet bijvoorbeeld. Bij bier kan je niet aan het etiket zien of het vegan is. Veel wijnen zijn niet vegan, en het wordt alleen soms op het etiket vermeld als het wel vegan is. Veel sterke dranken zijn wel vegan, behalve natuurlijk de cream likeuren, zoals Amarula Cream, Boswandeling en Baileys Irish Cream."

 

Dossiers
Lees ook

Nieuwe internationale campagne voor Licor 43

Spaans likeurmerk heeft na zeven jaar nieuwe TV commercial gelanceerd Amsterdam, september 2015 - Het Spaanse drankmerk Licor 43 heeft een nieuwe internationale marketingcampagne gelanceerd. Sinds 4 september is de gloednieuwe TV commercial in Nederland te zien. Het opzwepende ritme, de hartstochtelijke dans en het Spaanse temperament onderstrepen waar Licor 43 voor staat; Pura Pasión. De campagne is ontwikkeld door de regisseur Christian Larson, die eerder muziekvideo’s voor Sigur Rós, Kylie Minogue en Tinie Tempah regisseerde. De internationale campagne omvat naast de TV commercial ook radio,...