Limited edition oranje Tompouce I.P.A.

11 april 2022 Redactie BeverageNL

HEMA en de botanisch brouwer Lowlander Botanical Beers gaan voor Koningsdag samenwerking aan in de vorm van een tompouce biertje. Volledig aangepast aan het oranje thema lanceren ze de limited edition Tompouce I.P.A. (5%), een juicy milkshake I.P.A. met een zesty afdronk.

De oranje tompouce hoort bij Koningsdag en vormt de inspiratie voor de Tompouce I.P.A. Voor de I.P.A. gebruiken de brouwers reststromen sinaasappelschillen afkomstig uit de horeca en vanille. Eerder bracht Lowlander Beer al met succes Tompouce Ale op de markt.

Tompouce I.P.A.

"Na het succes van de Tompouce Ale voelden we dat het tijd was voor iets nieuws”, vertelt Frederik Kampman, Chief Botanical Officer Lowlander. “Met een feestdag als Koningsdag, waarop heel het land oranje kleurt, doet de beroemde HEMA tompouce hetzelfde. Natuurlijk kon ons tompouce bier niet achterblijven. We verruilden de frambozen voor de licht zoete smaak van sinaasappel en voegden hier wederom vanille aan toe voor de romige afdronk. We kozen dit keer bewust voor een I.P.A., voor iets meer diepgang en een aangenaam bittertje. En die combinatie gaat verrassend goed samen!”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Lowlander Botanical Beers

Lowlander Botanical Beers brouwt bieren op basis van botanicals, zoals kruiden, specerijen en vers fruit. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen”. En zo ontstond het idee voor Lowlander. 

HEMA

Het bekende warenhuis HEMA bestaat sinds 1926. HEMA heeft 32.000 eigen producten en diensten, 750 winkels en 19.000 medewerkers. HEMA Bakkerijen zijn ondergebracht bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten.

Altijd op de hoogte blijven?