Loopuyt introduceert alcoholvrije drank

Vanwege de groeide vraag naar alcoholvrije dranken lanceert het in 1772 opgerichte Schiedamse jenever- en ginmerk P. Loopuyt & Co Distillers lanceert ‘Virgin 0%’. Deze alcoholvrije variant bevat exact dezelfde twaalf botanicals, waarmee de dry gin wordt gestookt. 

Productieproces

Het productieproces van de Loopuyt Virgin 0% verschilt van het distilleren met alcohol. De nootmuskaat, koriander en kardemom zijn nu gedistilleerd op waterbasis. Natuurlijke verfijnde aroma’s zijn ontwikkeld voor sinaasappel, grapefruit, framboos, lavendel, jeneverbessen en inca-, moerbei- en gojibessen.  Tenslotte wordt er een tinctuur op waterbasis van kinabast toegevoegd om de Loopuyt Virgin 0% een fijne afdronk te geven.

Over P. Loopuyt & Co Distillers

De Loopuyt distilleerderij, oorspronkelijk uit 1772, is weer tot leven gewekt onder de naam P. Loopuyt & Co DistillersHet opgerichte Schiedamse jenever- en ginmerk Loopuyt ontwikkelde in 2014 een nieuwe gin. De naam Loopuyt, behorend aan een achttiende-eeuwse jeneverstoker die zijn producten over de hele wereld verkocht, werd door Jan van Stigt Thans gedeponeerd.

 

 

Meer over
Lees ook
Oprichting Distillers Academy

Oprichting Distillers Academy

In Schiedam is de Distillers Academy opgericht. Volgens de website "dé plek voor iedere fan en fijnproever, die zich smakelijk en vermakelijk wil verdiepen in de bijzondere wereld van ‘het gedistilleerd’." Jenever hoort bij Schiedam. In de achttiende en negentiende eeuw ontwikkelde de stad tot het centrum van de jenever-industrie. Hieraan dankt Schiedam...