Loopuyt introduceert alcoholvrije drank

8 januari 2020

Vanwege de groeide vraag naar alcoholvrije dranken lanceert het in 1772 opgerichte Schiedamse jenever- en ginmerk P. Loopuyt & Co Distillers lanceert ‘Virgin 0%’. Deze alcoholvrije variant bevat exact dezelfde twaalf botanicals, waarmee de dry gin wordt gestookt. 

Productieproces

Het productieproces van de Loopuyt Virgin 0% verschilt van het distilleren met alcohol. De nootmuskaat, koriander en kardemom zijn nu gedistilleerd op waterbasis. Natuurlijke verfijnde aroma’s zijn ontwikkeld voor sinaasappel, grapefruit, framboos, lavendel, jeneverbessen en inca-, moerbei- en gojibessen.  Tenslotte wordt er een tinctuur op waterbasis van kinabast toegevoegd om de Loopuyt Virgin 0% een fijne afdronk te geven.

Over P. Loopuyt & Co Distillers

De Loopuyt distilleerderij, oorspronkelijk uit 1772, is weer tot leven gewekt onder de naam P. Loopuyt & Co DistillersHet opgerichte Schiedamse jenever- en ginmerk Loopuyt ontwikkelde in 2014 een nieuwe gin. De naam Loopuyt, behorend aan een achttiende-eeuwse jeneverstoker die zijn producten over de hele wereld verkocht, werd door Jan van Stigt Thans gedeponeerd.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?