Lucas Bols lanceert limited edition Bols Corenwyn 10 jaar gerijpte genever

20 juli 2020

Onlangs lanceerde Lucas Bols Bols Corenwyn 10 jaar gerijpte genever. Deze limited edition is tien jaar gerijpt op Franse eikenhouten vaten uit de Limousin streek en persoonlijk geblend door de Lucas Bols Meester Distillateur. 

Bols Corenwyn 10 jaar gerijpte genever is volgens de makers een zijdezachte Bols Genever met hints van gedroogd fruit, citrus en een subtiele finish van jeneverbes. De diepe houttonen met smaken als vanille en abrikoos en de prachtige goudbruine kleur zijn het resultaat van de tien jaar lange rijping op Franse eikenhouten vaten uit de Franse Limousin streek. Bols Genever wordt gemaakt op basis van het unieke Lucas Bols’ moutdistillaat van tarwe, rogge, mais dat drie keer wordt gedistilleerd in koperen ketels. Daarna wordt deze genever op vat gelegd om tien jaar te rijpen.

Piet van Leijenhorst, Meester Distillateur Lucas Bols: “Engelsen drinken gin, de Schotten whisky, de Fransen cognac en de Nederlanders genever. Het is een prachtig lokaal product met een rijke geschiedenis. Voor deze nieuwe Bols-variant hebben we het beste van onze Nederlandse roots, genever, gecombineerd met rijke smaken verkregen uit Frans eikenhout. De rijping van Bols Genever op deze houten vaten geeft ons verfijnde recept een nieuw smaakkarakter, en maakt dat het vergeleken kan worden met een goed glas whisky, maar dan van Hollandse bodem."

 

Altijd op de hoogte blijven?