Lucas Bols lanceert limited edition Bols Corenwyn 10 jaar gerijpte genever

Lucas Bols 10 gerijpte corenwijn

Onlangs lanceerde Lucas Bols Bols Corenwyn 10 jaar gerijpte genever. Deze limited edition is tien jaar gerijpt op Franse eikenhouten vaten uit de Limousin streek en persoonlijk geblend door de Lucas Bols Meester Distillateur. 

Bols Corenwyn 10 jaar gerijpte genever is volgens de makers een zijdezachte Bols Genever met hints van gedroogd fruit, citrus en een subtiele finish van jeneverbes. De diepe houttonen met smaken als vanille en abrikoos en de prachtige goudbruine kleur zijn het resultaat van de tien jaar lange rijping op Franse eikenhouten vaten uit de Franse Limousin streek. Bols Genever wordt gemaakt op basis van het unieke Lucas Bols’ moutdistillaat van tarwe, rogge, mais dat drie keer wordt gedistilleerd in koperen ketels. Daarna wordt deze genever op vat gelegd om tien jaar te rijpen.

Piet van Leijenhorst, Meester Distillateur Lucas Bols: “Engelsen drinken gin, de Schotten whisky, de Fransen cognac en de Nederlanders genever. Het is een prachtig lokaal product met een rijke geschiedenis. Voor deze nieuwe Bols-variant hebben we het beste van onze Nederlandse roots, genever, gecombineerd met rijke smaken verkregen uit Frans eikenhout. De rijping van Bols Genever op deze houten vaten geeft ons verfijnde recept een nieuw smaakkarakter, en maakt dat het vergeleken kan worden met een goed glas whisky, maar dan van Hollandse bodem."

 

Dossiers
Lees ook
Hooghoudt start een nieuw jenevertijdperk

Hooghoudt start een nieuw jenevertijdperk

Het Groningse jenevermerk Hooghoudt heeft een nieuwe identiteit. Daarnaast presenteert het 131-jaar oude familiebedrijf twee nieuwe producten. Volgens Hooghoudt is het de start van "een nieuw jenevertijdperk: op het graan na, is alles anders".

Tegenvallende halfjaarresultaten Lucas Bols

Tegenvallende halfjaarresultaten Lucas Bols

Drankproducent Lucas Bols heeft het afgelopen halfjaar (april t/m september) minder jenever en vieux verkocht. De totale opbrengst bedroeg 47,8 miljoen euro, wat een verlaging van 2 procent betekent ten opzichte van vorig jaar. De verkopen van de lokale merken daalden met 11,1 procent op jaarbasis. Naast de tegenvallende verkopen had Lucas Bols ook...

Bierkenners zoeken de beste kopstoot

Bierkenners zoeken de beste kopstoot

Honderd bierkenners gingen 8 oktober op zoek naar de ultieme kopstoot, de klassieke combinatie van een biertje met een borrel. Hiervoor konden ze kiezen tussen 1100 Nederlandse bieren en 4 soorten genever van Bols. De winnende combinatie werd Zeer Oude Genever met Weizenbier. Bier en genever Lucas Bols organiseerde dit bier genever pairing-event in...