Luisteren naar elkaar

Luisteren naar elkaar_cover

Luisteren naar elkaar: meer rust, balans en resultaat op het werk – onderdeel van de communicatiemethode van Thomas Gordon – leert je een goede relatie met de ander opbouwen en geeft je meer rust, balans en resultaat thuis en op het werk.

Met dit boek kun je zelf aan de slag om je persoonlijke effectiviteit te vergoten. Dat bereik je door voor je eigen belangen op te komen, met respect voor de ander, door open en actief naar anderen te luisteren, zodat zij zich begrepen en gewaardeerd voelen. En door conflicten op te lossen op zo’n manier dat iedereen als winnaar naar huis gaat. Kortom, door jezelf te blijven, met respect voor anderen.

Thomas Gordon introduceerde in zijn boek ‘Luisteren naar kinderen’ voor het eerst de gesprekstechniek, waarmee hij duizenden ouders verder heeft geholpen. Van dat boek werden ruim 6 miljoen exemplaren verkocht. Op basis van deze methode schreef Linda Adams ‘Luisteren naar elkaar’, zodat nu ook volwassenen ermee aan de slag kunnen. Het is een praktisch boek met oefeningen, voorbeelden en vragen voor eigen onderzoek

Dossiers
Lees ook
Puur thee van theesommelier Veerle Stoffels

Puur thee van theesommelier Veerle Stoffels

“Zij die nog denken dat theedrinken voor zieke mensen is, zullen wij met dit boek gegarandeerd op andere gedachten brengen.” Thee wordt alsmaar populairder, een tendens die wordt aangewakkerd door onze groeiende bewustwording van wat we consumeren en de toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl.

De Grote Hamersma

De Grote Hamersma

Bijna 90 procent van alle wijn die consumenten thuis drinken, kopen ze in de supermarkt of bij een van de nationale slijterijketens. Maar welke moeten we nou hebben als we voor het schap staan? Al jaren is De Grote Hamersma de onafhankelijke wijngids die jaarlijks ruim 8000 wijnen beoordeelt.

Het grote gevecht

Het grote gevecht

Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman opent met wat het keerpunt in het verhaal zal blijken. De grote plottwist in Polmans gevecht voor een betere wereld: de overnamepoging door Kraft Heinz. Een bestuursvoorzitter van Kraft Heinz, die de stemming voor een overname probeert te peilen, vraagt Polman of hij 200 miljoen zou willen verdienen....