Magister Vini Tjitske Brouwer spreekt op More than Drinks Inspiration!

9 januari 2020

Op 6 en 7 september vindt More than Drinks Inspiration! voor het eerst plaats in de Beursfabriek Nieuwegein. Naast exposanten biedt deze beurs ook een uitgebreid programma van sprekers. Magister Vini Tjitske Brouwer is een van hen.

Tjitske Brouwer is als eerste genomineerd voor de verkiezing Wijnvrouw van het jaar 2020. Samen met Marc Collard is zij sinds 1986 eigenaar van Vinoblesse, importeur van bijzondere wijnen van kleinschalig werkende producenten zoals Thomas Pico, Marc Tempé, Jean-François Ganevat, Clos Marie, Cascina Roccalini en Marco de Bartoli. In 2007 behaalde zij de titel Magister Vini, met als scriptieonderwerp: biologische en natuurlijke wijn.

Het merendeel van de wijnproducenten die Vinoblesse vertegenwoordigt werkt biologisch of biodynamisch, een aantal hiervan maakt natuurwijn. Vinoblesse is lid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren en heeft het keurmerk Register Wijnhandelaar. Daarnaast is het bedrijf SKAL (biologisch) gecertificeerd en werd in 1994 en 2006 uitgeroepen tot ‘Wijnkoper van het Jaar’. Ter educatie en ondersteuning van de verkoop organiseert Tjitske workshops en wijnproeverijen, en schrijft zij regelmatig artikelen over wijn.

More than Drinks Inspiration! is het nieuwe vakevenement voor de gehele drankenbranche. Van leveranciers tot slijters tot groothandel en retail. Alea Publishers en de redactie van vakblad More than Drinks! bedachten een nieuw concept met als doel de hele branche op de hoogte te brengen van de actuele stand van zaken in de drankenretail. Er is een uitgebreide beursvloer waar klanten en aanbieders elkaar kunnen treffen.

De beurs onderscheidt zich door korte, dynamische, informatieve en inspirerende seminars en workshops. Hier geven toonaangevende sprekers hun visie op het vak en tips voor een betere bedrijfsvoering en rendement. Naast Bart van Kleef spreken onder andere Arina van Leenen van wijnlandgoed Betuws Wijndomein, Jan-Paul Rutten van de Gulpener Bierbrouwerij, Marco Philipsen van Mitra drankenspeciaalzaken en Stijn Deelen van de Vereniging Nederlandse Brouwers.

Altijd op de hoogte blijven?