Maximus Brouwerij introduceert twee nieuwe bieren in Circus Maximus reeks

10 december 2020
Foto: Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij uit Utrecht introduceert twee nieuwe bieren in de Circus Maximus reeks. Dit zijn Bling Bling White Stout en White Fox Schwarzbier met Passiefruit. Respectievelijk het derde en vierde bier in de reeks.

De twee nieuwe bieren wordne gepresenteerd als een zwart/wit duo en zijn volgens de brouwers qua kleur en smaak geen van beide wat ze lijken. De blikken zijn voorzien van een bijzonder ontwerp, ditmaal verbonden door ‘Hollandse folklore’.  

Bling Bling White Stout

Bling Bling White Stout (8.7 procent) lijkt op een pale ale of IPA, maar smaakt als een donkere stout. Het bier is gebrouwen met gerst, geroosterde gerst, tarwe, cacao-nibs, koffiebonen en satijnhout. Dit laatste ingrediënt geeft het bier een afdronk van kokos/vanille. Het ontwerp op het blikje is geïnspireerd op een Zeeuwse meisje. 

White Fox Schwarzbier met Passiefruit

White Fox Schwarzbier met Passiefruit (5.2 procent) is een donker lagerbier in traditionele Duitse stijl en na-vergist op passiefruit. De lichte koffietonen gevolgd door een friszure fruitigheid doen volgens de brouwers onmiddellijk vergeten dat je een donker bier drinkt. Het bier is gebrouwen met Duitse Tettnang en Saphir-hop. Op het bierblik staat een traditionele Volendammer Samoerai afgebeeld die zijn demonen probeert te verjagen.

Circus Maximus

Circus Maximus is een bierserie op blik, waarbij de brouwers bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meegeven. Eerder dit jaar verschenen Psycho Cyclops (een New England Hopfen Weizen) en Mino Souro (een Sour Ale). De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn onder het motto Stay Hungry, Stay Foolish!. De bieren op blik zijn in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar en in het eigen proeflokaal op fust.

Maximus Brouwerij

Maximus is onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Vanuit het proeflokaal hebben de bezoekers van de brouwerij zicht op de traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus. De brouwers maken traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Red Amber, HighHops IPA, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond. Daarnaast worden er een speciale bieren gebrouwen, waaronder de serie Circus Maximus.

Altijd op de hoogte blijven?