Maximus Brouwerij verandert naam Crystal Meth

Wicked Crystal Kefir Sour Ale_Maximus

Maximus Brouwerij heeft de naam van het bier ‘Crystal Meth’ veranderd. Vanwege de opmars van de gelijknamige drugs heet de friszure Berliner Weisse op basis van kefir voortaan ‘Wicked Crystal’ Kefir Sour Ale (3,9%).

"Onze Sour Crystal Meth is een aantal jaren geleden bedacht als verwijzing naar de populaire tv-serie Breaking Bad", vertelt Ewald Visser, directeur Maximus. "De grap is er inmiddels af door de opmars van deze drug en het regelmatig oprollen van drugslabs in Nederland en onze directe omgeving, zoals in de Meern en Montfoort. We nemen daarom onze verantwoordelijkheid en we geven het bier met Wicked Crystal een nieuwe naam en uitstraling. Het nieuwe blik toont een waarzegster met kristallen bol die met een knipoog naar de Kefir-kristallen in het bier verwijst." 

Wicked Crystal Kefir Sour Ale

Aan het bier zelf verandert niets. Wicked Crystal Kefir Sour Ale (3,9%) blijft een friszure Berliner Weisse op basis van kefir. Het bier heeft een aparte 'kettle souring'-vergisting ondergaan met een probiotische waterkefir cultuur, bestaande uit vele (melkzuur)bacteriën en gisten. Het resultaat is een laag alcoholisch en lichttroebel bier met smaken van grapefruit, pompelmoes, tropisch fruit en een friszure kick. Wicked Crystal is gedryhopt met Mosaic en Galaxy.   

Circus Maximus

Wicked Crystal maakt deel uit van de Circus Maximus serie op blik (33cl), waarin bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. Maximus brengt maandelijks een nieuw bier in deze serie uit, in een gelimiteerde oplage. Vorig jaar werden Psycho Cyclops (New England Hopfen Weizen), Mino Souro (Sour Ale), Bling Bling (White Stout), White Fox (Schwarzbier met passiefruit) en Space Cowboy (Matcha Porter) uitgebracht.   

Maximus Brouwerij 

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is het hart van de brouwerij en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Naast traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Red Amber, High Hops IPA, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond, wordt een groot aantal speciale bieren gebrouwen.

Dossiers
Lees ook
Brouwerij Maximus introduceert Imperial Matcha Porter

Brouwerij Maximus introduceert Imperial Matcha Porter

Maximus Brouwerij uit Utrecht lanceert een nieuw bier uit hun Circus Maximus serie: Space Cowboy Imperial Matcha Porter (9,5%). Dit stevige bier op blik is een vervolg op een eerdere ‘Sencha Porter’ samenwerking met Gigantic Brewing Co. uit Portland en mede geïnspireerd door de groene KitKats met matchasmaak uit Japan. Het is een volle en zoetige imperial...

Nieuwe escapegame voor thuis: Het Bier Mysterie

Nieuwe escapegame voor thuis: Het Bier Mysterie

Spelmaker Unlock the Bottle brengt een escapegame in bierthema uit, met als nam 'Het Bier Mysterie'. Ook met Kerst en Oud & Nieuw zullen we vooral thuis moeten blijven volgens de coronaregels. Dat geeft echter ook de mogelijkheid om allerlei spellen te spelen om deze grijze tijd te doorbreken. In dit spel voor 2-4 personen ga je als (hulp)archeoloog...

Maximus Brouwerij introduceert twee nieuwe bieren in Circus Maximus reeks

Maximus Brouwerij introduceert twee nieuwe bieren in Circus Maximus reeks

Maximus Brouwerij uit Utrecht introduceert twee nieuwe bieren in de Circus Maximus reeks. Dit zijn Bling Bling White Stout en White Fox Schwarzbier met Passiefruit. Respectievelijk het derde en vierde bier in de reeks.