Medailles Wijnkeuring van de Lage Landen uitgereikt

rode wijn

Gisteren reikte de organisatie van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 de jaarlijkse medailles uit voor de beste wijnen van Nederland en België. 210 wijnen werden met een medaille bekroond.

Zeventien wijnen ontvingen een gouden, 101 wijnen een zilveren en 92 wijnen een bronzen medaille. Ook werd er een aantal ereprijzen uitgereikt.

Acht witte wijnen, één rode wijn, één rosé en zeven mousserende witte wijnen werden bekroond met een gouden medaille. Grote winnaar is Wijngaard St. Martinus, die naar huis ging met maar liefst acht gouden, vijftien zilveren en vijf bronzen medailles.

Zoals elk jaar, werden er ook dit jaar ereprijzen uitgereikt; onder meer voor beste Wijngaardenier en diverse Beste Wijnen.

 

Bijna 300 deelnemers

Er deden dit jaar 294 bedrijven mee uit Nederland en België aan de Wijnkeuring van de Lage Landen. Er deden 80 rode, 130 stille witte, 25 rosé-, 8 zoete, 39 mousserende en 12 parelwijnen mee. De wijnen werden door een onafhankelijk team van blindproevers beoordeeld. Om de keuring zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden er tijdens de keuring naast Nederlandse en Belgische ook Duitse wijnen geproefd. Een medaille wordt toegekend op basis van het aantal punten dat een wijn toegekend krijgt door de proevers.

Lees ook
Finale Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition

Finale Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition

Cannibale Royale en Two Chefs Brewing organiseren samen een wedstrijd voor thuisbrouwers. De voorrondes zitten er op en op 29 augustis vindt de finale van Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition plaats. Het winnende bier wordt door Two Chefs Brewing gebrouwen en bij Cannibale Royale verkocht

Goud voor Hooghoudt RAW Genever bij ISC

Goud voor Hooghoudt RAW Genever bij ISC

De Groningse distilleerderij Hooghoudt viel in de prijzen bij de International Spirit Challenge (ISC). Er was goud voor RAW Genever, zilver voor de alcoholvrije spirit Zero Zero 24 en brons voor Sweet Spiced Genever.

Beursvloer Gastvrij Rotterdam 2021 al voor 80% gevuld!

Beursvloer Gastvrij Rotterdam 2021 al voor 80% gevuld!

Alleen al in de maand juni hebben ruim 60 nieuwe bedrijven hun deelname aan Gastvrij Rotterdam 2021 bevestigd en dagelijks komen er nog nieuwe aanvragen en inschrijvingen binnen. Vier beurshallen zijn inmiddels voor 80% gevuld en in sommige hallen is bijna geen stand meer beschikbaar.