Medailles Wijnkeuring van de Lage Landen uitgereikt

13 september 2021 Mischa Brendel Vinotecarium

Gisteren reikte de organisatie van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2021 de jaarlijkse medailles uit voor de beste wijnen van Nederland en België. 210 wijnen werden met een medaille bekroond.

Zeventien wijnen ontvingen een gouden, 101 wijnen een zilveren en 92 wijnen een bronzen medaille. Ook werd er een aantal ereprijzen uitgereikt.

Acht witte wijnen, één rode wijn, één rosé en zeven mousserende witte wijnen werden bekroond met een gouden medaille. Grote winnaar is Wijngaard St. Martinus, die naar huis ging met maar liefst acht gouden, vijftien zilveren en vijf bronzen medailles.

Zoals elk jaar, werden er ook dit jaar ereprijzen uitgereikt; onder meer voor beste Wijngaardenier en diverse Beste Wijnen.

 

Bijna 300 deelnemers

Er deden dit jaar 294 bedrijven mee uit Nederland en België aan de Wijnkeuring van de Lage Landen. Er deden 80 rode, 130 stille witte, 25 rosé-, 8 zoete, 39 mousserende en 12 parelwijnen mee. De wijnen werden door een onafhankelijk team van blindproevers beoordeeld. Om de keuring zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden er tijdens de keuring naast Nederlandse en Belgische ook Duitse wijnen geproefd. Een medaille wordt toegekend op basis van het aantal punten dat een wijn toegekend krijgt door de proevers.

Altijd op de hoogte blijven?