Mogelijk MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

https://pixabay.com/nl/photos/champagne-mousserende-wijn-drankje-1500249/

Foto ter illustratie: Pixabay

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten voor de champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial van 3-literformaat. De levensgevaarlijke drug MDMA zit mogelijk in deze flessen.

De harddrug MDMA is ook bekend als XTC. Zowel in Duitsland als Nederland is deze harddrug aangetroffen in de 3-literflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial. Aanraken en/of opdrinken van de inhoud van deze flessen is levensgevaarlijk. In Duitsland heeft het geleid tot zeven zeer ernstige ziektegevallen en één dode. In Nederland zijn er vier ziektegevallen. De flessen zijn in al deze gevallen via een tot nu toe onbekende website gekocht.

Besmette champagne

Volgens NVWA is aan de buitenkant niet zichtbaar of er MDMA in de champagne zit. Bij het inschenken is er echter een duidelijk verschil. De champagne bruist niet, heeft een roodbruinige kleur die na verloop van tijd donkerder wordt en een afwijkende anijsgeur.

Meer flessen in omloop?

Het is onbekend hoe de MDMA in deze flessen terecht is gekomen. "De NVWA kan daarom niet inschatten of er nog meer van deze flessen met de gevaarlijke stof in omloop zijn", meldt de voedselautoriteit in de veiligheidswaarschuwing. "Ook kan niet uitgesloten worden dat er andere flessen van hetzelfde merk in omloop zijn waar ook MDMA in zit."

Tot nu toe geldt de waarschuwing voor de flessen Moët & Chandon Ice Impérial van 3 liter met lotcode LAJ7QAB6780004.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe locatie tweede editie van champagneproeverij Vignerons du Terroir

Nieuwe locatie tweede editie van champagneproeverij Vignerons du Terroir

De tweede editie van Vignerons du Terroir komt eraan: maandag 3 oktober is het zover. Dit keer is de champagneproeverij op een nieuwe locatie in Utrecht. Daarnaast doen er twee keer zoveel importeurs mee en dat betekent dat er meer dan zeventig champagnes van vignerons te proeven zijn.

Drank in de media - week 35

Drank in de media - week 35

De prijzen voor wijn en arabicabinen gaan omhoog, alcoholvrije slijterij in Amersfoort en vroege oogst champagnedruiven. Wat lazen we de afgelopen week over de drankenbranche? Een greep uit de media.

NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

Voor de tweede keer waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) consumenten voor de mogelijke aanwezigheid van MDMA in de 3-literflessen champagne van het merk Moët & Chandon Ice Impérial. Februari 2022 gaf NVWA de eerste waarschuwing.