More than Drinks!'s Barbara Verbeek wint Diamond Award 2020

Barbara Verbeek

More than Drinks!'s Barbara Verbeek was zondag 12 januari een van de winnaars van de Diamond Awards. Ze kreeg de award, ontworpen door juwelier Lyppens, uit handen van Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association en de Gastronomische Groote Club. 

De Diamond Awards worden jaarlijks uitgereikt aan personen of instanties/bedrijven die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. Naast Barbara waren nog twee andere winnaars: Hans Bijvoets van Anfors Imperial en gastvrouw Lisja Hu van restaurant Beulings.

Barbara Verbeek

Barbara Verbeek is Register Vinoloog. Veel mensen kennen haar en haar collega Barend via het Wijntheater. Hiermee plaatste ze op vele evenementen de wijnbeleving in een dynamische en educatieve context. Ze zit sinds de start in de redactie van het vakblad More than Drinks!. Ook verzorgt ze het wijnprogramma voor de nieuwe drankenbeurs More than Drinks Inspiration.

Maar Barbara doet nog veel meer op wijngebied. Zo stond ze zeven jaar aan het hoofd van Wijnbar aan Zee in Zandvoort, organiseert wijn- en culinaire reizen voor onder andere hotelscholen, presenteert wijnproeverijen, reist de wereld rond op zoek naar boeiende wijnverhalen en is sinds een aantal jaren ambassadrice voor Royal Leerdam, waarmee zij een glazen- en karaffenlijn voor wijnexperts ontwierp. Een paar jaar geleden richtte ze de stichting Wijnvrouw van het Jaar op. Deze zet jaarlijks vier invloedrijke Nederlandse wijnvrouwen in de schijnwerpers en roept één van hen uit tot Wijnvrouw van het Jaar.

Wine Professional

De uitreiking van de Diamond Awards was onderdeel van de opening van de achttiende editie van Wine Professional. Slovenië was dit jaar het themaland. HE mevrouw Sanja Štiglic, ambassadeur van Slovenië, verrichtte daarom de officiële opening.

Dossiers
Lees ook
Enthousiasme van standhouders, bezoekers en sprekers voor MTDI

Enthousiasme van standhouders, bezoekers en sprekers voor MTDI

Roeland Dobbelaer, Commercieel directeur van Alea Publishers en beursmanager van More than Drinks Inspiration 2020! is zeer tevreden over de belangstelling voor het nieuwe event. In een rondschrijven laat hij weten: "De afgelopen weken waren zeer succesvol voor de organisatie van More than Drinks Inspiration! 2020. "

Zorgen om de Australische wijnoogst

Zorgen om de Australische wijnoogst

De grote bosbranden die de afgelopen periode woedden in Australië hebben mogelijk invloed op de wijnoogst van 2020. Hoewel de meeste wijngaarden aan het vuur ontsnapten, zijn de wijndruiven misschien besmet door de verstikkende rook.

Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

De inschrijving voor More than Drinks Inspiration! 2020 is nu geopend! Deze nieuwe vakbeurs richt zich op alle professionals in de drankenbranche. Bezoekers kunnen zich nu hier inschrijven. Abonnees van More than Drinks!, Vlees+, Vismagazine, FoodPersonality of Foodlog.nl schrijven zich gratis in.