More than Drinks!'s Barbara Verbeek wint Diamond Award 2020

Barbara Verbeek

More than Drinks!'s Barbara Verbeek was zondag 12 januari een van de winnaars van de Diamond Awards. Ze kreeg de award, ontworpen door juwelier Lyppens, uit handen van Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association en de Gastronomische Groote Club. 

De Diamond Awards worden jaarlijks uitgereikt aan personen of instanties/bedrijven die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. Naast Barbara waren nog twee andere winnaars: Hans Bijvoets van Anfors Imperial en gastvrouw Lisja Hu van restaurant Beulings.

Barbara Verbeek

Barbara Verbeek is Register Vinoloog. Veel mensen kennen haar en haar collega Barend via het Wijntheater. Hiermee plaatste ze op vele evenementen de wijnbeleving in een dynamische en educatieve context. Ze zit sinds de start in de redactie van het vakblad More than Drinks!. Ook verzorgt ze het wijnprogramma voor de nieuwe drankenbeurs More than Drinks Inspiration.

Maar Barbara doet nog veel meer op wijngebied. Zo stond ze zeven jaar aan het hoofd van Wijnbar aan Zee in Zandvoort, organiseert wijn- en culinaire reizen voor onder andere hotelscholen, presenteert wijnproeverijen, reist de wereld rond op zoek naar boeiende wijnverhalen en is sinds een aantal jaren ambassadrice voor Royal Leerdam, waarmee zij een glazen- en karaffenlijn voor wijnexperts ontwierp. Een paar jaar geleden richtte ze de stichting Wijnvrouw van het Jaar op. Deze zet jaarlijks vier invloedrijke Nederlandse wijnvrouwen in de schijnwerpers en roept één van hen uit tot Wijnvrouw van het Jaar.

Wine Professional

De uitreiking van de Diamond Awards was onderdeel van de opening van de achttiende editie van Wine Professional. Slovenië was dit jaar het themaland. HE mevrouw Sanja Štiglic, ambassadeur van Slovenië, verrichtte daarom de officiële opening.

Dossiers
Lees ook
Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt heeft een nieuwe wijn in de schappen. De Novatura pinot noir van Biologische wijngaard de Colonjes. Volgens de duurzame retailer is dit de eerste Europese wijn met een natuurlijke sulfietvervanger, het plantenextract Estaan.

Oosterhoutse zusters houden 20.000 flessen wijn over door coronacrisis

Oosterhoutse zusters houden 20.000 flessen wijn over door coronacrisis

De zusters in het Oosterhoutse Sint-Catharinadal zitten met een overschot aan wijn. Door de coronacrisis valt de afzet aan de horeca weg en een grote deal met KLM gaat niet door. Hierdoor houden de zusters 20.000 flessen wijn over. Hier komt binnenkort ook nog de oogst van 2019 bij.

Zelf wijn tappen bij nieuwe Rotterdamse wijnbar

Zelf wijn tappen bij nieuwe Rotterdamse wijnbar

Binnenkort opent de nieuwe wijnbar Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. Gasten kunnen hier zelf hun wijn tappen. Er zitten meer dan 70 wijnen in het assortiment en mensen kunnen kiezen tussen een slok, een heel of een half glas.