More than Drinks!'s Tess Posthumus in FlavorFlav Food Top 100

Tess Posthumus

More than Drinks!'s Tess Posthumus bezet dit jaar de 27e plaats in de FlavorFlav Food Top 100. De lijst van smaakmakers wordt jaarlijks opgesteld door de redactie van het gelijknamige online magazine. Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden bezette de eerste plaats.

De jury noemt Tess de Nederlandse cocktail-koningin. "Is er ergens een cocktailtoptien, dan weet zij er een plekje in te veroveren. Ook dit jaar weer: ze staat in de International Bartender of the Year top 10. Oh, en natuurlijk staat haar cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails er ook in. Ze geeft haar cocktail-liefde ook door op papier: in tijdschriften als More Than Drinks en boeken. Onlangs verscheen Masterclass Cocktails, een bewerking van een eerder boek. Het wachten is op haar beloofde jeneverboek. Ondertussen heeft ze ook weer een plaats in onze lijst gekregen…" aldus het juryrapport.

De FlavorFlav Food Top 100 werd dit jaar voor de vierde keer samengesteld door Editor in Chief Sharon van Lokhorst en Founding Editor en culinair journalist Marcus Polman van het online magazine FlavorFlav. Deze top 100, een lijst van smaakmakers in de wereld van eten en drinken, is een bonte mix van (sterren)chefs, foodproducenten, restaurateurs, startups, culinair journalisten, cocktailshakers, merkenbouwers en andere belangrijke spelers uit de culinaire scene. Andere bekende namen uit de drankenbranche op de lijst zijn de oprichter van Spirited Union Distillery Ruben Maduro (44), Moët Imperial 150 jaar (47), bartender Mads Voorhoeve en Maarten Dekker van Coravin Europe (58). Bekijk de complete lijst online.

 

Lees ook
‘Koken met drank’

‘Koken met drank’

Vaak krijg ik de vraag wat er nou zo leuk is aan het beroep als bartender. Mijn antwoord is dan altijd dat het geweldig is omdat het zoveel verschillende aspecten omvat. Aan de ene kant ben je net een chef die werkt met ‘liquids’. Je krijgt de kans om klassieke ‘gerechten’ naar bestaand recept na te maken, een eigen twist te geven of om zelf iets totaal...

Drankrituelen

Drankrituelen

Wij Nederlanders horen vaak dat we zuinig zijn. Iets wat in onze Calvinistische aard zou zitten. We doen liever normaal, dan doen we namelijk al gek genoeg. Deze houding zie je ook terug wanneer er naar onze drankrituelen wordt gekeken. Terwijl in het Amerika en Engeland van 1900 de cocktails tot een ware kunstvorm werden verheven, dronken wij ons borreltje...

Nederland likeurland

Nederland likeurland

Wanneer een gast in mijn bar vraagt om iets typisch Nederlands, dan grijp ik vaak direct naar jenever. Wanneer deze gast langer bij mij in de bar blijft, en een tweede keer iets ‘Nederlands’ bestelt, dan ga ik samen met diegene op avontuur in de wereld van de likeuren. Traditioneler en meer typisch Nederlands kan het namelijk bijna niet.