Multi Bier werkt samen met Amerikaanse craft bierbrouwerij

21 juli 2020
Foto: Steve R., Flickr

De Amerikaanse craft bierbrouwerij Sierra Nevada Brewing Company gaat exclusief samenwerken met Multi Bier. Onder andere de Pale Ale, verschillende IPA's en specials komen bij de speciaalbier groothandel in de schappen te liggen.

Sierra Nevada Brewing Company beschouwt Nederlands als één van de meest ontwikkelde biermarkten van de wereld. Toch waren de bieren nog niet verkrijgbaar op de Nederlandse markt. In de eindeloze zoektocht naar nieuwe biermerken die aansluiten op de visie van Multi Bier, kwam de Helmondse groothandel in contact met de brouwerij.

Multi Bier neemt naast de ‘Pale Ale’, verschillende IPA’s van de brouwerij op in het vaste assortiment. Ook zullen de nodige specials overgevlogen worden vanuit Californië. De groothandel verwacht verschillende donkere en barrel aged bieren. "Al met al een enorme aanwinst voor de Nederlandse biermarkt en voor het assortiment van Multi Bier. Van deze brouwerij gaan we de komende tijd meer horen in Nederland!", aldus Multibier

Sierra Nevada Brewing Company

In 1979 werd de Sierra Nevada Brewing Company opgericht in Californië en ontwikkelde zich in ruim 40 jaar tot een van de grootste craft bierbrouwerijen van de wereld. De brouwerij stond aan de grondslag van de hedendaagse Pale Ale, toen deze in 1980 startte met het gebruik van grote hoeveelheden Amerikaanse hop in het brouwproces.

Naast het brouwen van bier, is maatschappelijk verantwoord ondernemen ook belangrijk voor de brouwerij. Zo won de brouwerij enkele jaren geleden de Amerikaanse ‘Green Business of the Year’ award. De bieren worden uitsluitend verpakt in kartonnen dozen, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van plastic.

Multi Bier

Multi Bier is een zelfstandige distributeur van speciaalbieren. Het bedrijf importeert speciaalbieren uit binnen- en buitenland, en vertegenwoordigt en distribueert meerdere merken exclusief voor Nederlandse markt. Naast speciaalbieren heeft Multi Bier ook pilseners en frisdranken in het assortiment. Het bedrijf levert aan slijterijen, speciaalzaken, supermarkten, retailbedrijven, (dranken)groothandels en horecagelegenheden in heel Nederland.

Altijd op de hoogte blijven?