Nederlandse Brouwers steunt horeca

bier tappen_unsplash

Foto: Unsplash

Voorlopig blijft de horeca vanwege de coronamaatregelen gesloten. Nederlandse Brouwers vreest voor de gevolgen en roept het kabinet op om de horeca maximaal te steunen. Dat meldt de brouwersorganisatie op de website

Door de lange sluiting staat bij veel horecaondernemers het water aan de lippen. Nederlandse Brouwers steunt hen zo veel mogelijk. Directeur Lucie Wigboldus: "Alle brouwers staan voortdurend in nauw contact met de horecaondernemers. Ze voeren het gesprek en helpen waar het kan binnen de mogelijkheden." Voorbeelden zijn kwijtschelden van huur, terughalen van Tank- en fustbier, en soepel omgaan met betalingen. 

Ze roept het kabinet op om de horeca maximaal te steunen omdat ze vreest dan anders veel horecaondernemingen moeten sluiten met alle gevolgen van dien. Nederlandse Brouwers overlegt regelmating met Koninklijke Horeca Nederland en denkt mee over oplossingen.

Ook de brouwers merken de effecten van de coronacrisis. Ze kampen al een jaar met dalende bierverkopen (-70 prcent). De verkoop aan de horeca daalde de eerste maanden van 2021 met meer dan 90 procent. 

Bron: Nederlandse Brouwers

 

Dossiers
Lees ook
Bierbrouwerij AB InBev neemt elektrische tankbierwagen in gebruik

Bierbrouwerij AB InBev neemt elektrische tankbierwagen in gebruik

Bierbrouwerij AB InBev wil de horeca CO2-neutraal beleveren en neemt hiervoor een elektrische tankbierwagen in gebruik. De vrachtwagen met Bud merkuitstraling gaat rijden vanuit de Dommelsche Bierbrouwerij, waar de infrastructuur voor elektrisch biertransport is opgebouwd. De vrachtwagen (Emoss) gaat met name de horeca in Brabant voorzien van vers...

Hertog Jan schenkt horeca speciaalbier ‘Het Weerzien’

Hertog Jan schenkt horeca speciaalbier ‘Het Weerzien’

De terrassen mogen vanaf 28 april weer open. Hertog Jan viert dit met de lancering van het speciaalbier 'Het Weerzien'. De Arcense bierbrouwer schenkt 2.000 fusten van dit bier aan horecagelegenheden voor de heropening van de horeca.

Bidfood blijft Founding Partner Gastvrij Rotterdam

Bidfood blijft Founding Partner Gastvrij Rotterdam

Bidfood blijft Foundingpartner van horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Begin april verlengde de internationale horecagroothandel de Founding Partner overeenkomst voor de komende 5 edities. Bidfood is vanaf het begin bij Gastvrij Rotterdam betrokken.