Nederlandse Brouwers steunt horeca

30 maart 2021
Foto: Unsplash

Voorlopig blijft de horeca vanwege de coronamaatregelen gesloten. Nederlandse Brouwers vreest voor de gevolgen en roept het kabinet op om de horeca maximaal te steunen. Dat meldt de brouwersorganisatie op de website

Door de lange sluiting staat bij veel horecaondernemers het water aan de lippen. Nederlandse Brouwers steunt hen zo veel mogelijk. Directeur Lucie Wigboldus: "Alle brouwers staan voortdurend in nauw contact met de horecaondernemers. Ze voeren het gesprek en helpen waar het kan binnen de mogelijkheden." Voorbeelden zijn kwijtschelden van huur, terughalen van Tank- en fustbier, en soepel omgaan met betalingen. 

Ze roept het kabinet op om de horeca maximaal te steunen omdat ze vreest dan anders veel horecaondernemingen moeten sluiten met alle gevolgen van dien. Nederlandse Brouwers overlegt regelmating met Koninklijke Horeca Nederland en denkt mee over oplossingen.

Ook de brouwers merken de effecten van de coronacrisis. Ze kampen al een jaar met dalende bierverkopen (-70 prcent). De verkoop aan de horeca daalde de eerste maanden van 2021 met meer dan 90 procent. 

Bron: Nederlandse Brouwers

 

Altijd op de hoogte blijven?