Neleman wil uitbreiden en start tweede sharefunding

Wijngaard Neleman

Foto: Neleman Organic Vineyards Coöperatie 

Derrick Neleman van Neleman Organic Vineyards Coöperatie wil verder uitbreiden. Daarom startte 19 maart 2021 de tweede ronde sharefunding, waarmee het mogelijk is om mede-eigenaar te worden van het bedrijf. Met de opbrengst wil Neleman onder andere een assortimentsverbreding naar Franse en Italiaanse biologische Neleman wijnen gerealiseerd. 

December 2020 starte de eerste ronde van aandelenuitgifte. Toen haalde Neleman binnen een week 1 miljoen euro op en verwelkomde 938 nieuwe mede-eigenaren. Momenteel staat de teller alweer op ruim 750.000 euro met ruim 600 nieuwe aandeelhouders erbij. De nieuwe aandelen gaan opnieuw uit via sharefunding platform Eyevestor en de opbrengst komt volledig ten goede aan Neleman Organic Vineyards Coöperatie. Een aandeel kost €2,55 en het minimum investeringsbedrag is € 249,90 (98 aandelen).

Missie van Neleman

Het doel van Neleman is niet de grootste wijnleverancier te worden, maar met zoveel mogelijk mensen werken aan de missie Good Wine to Save the World. Volgens Neleman is slechts 3 procent van het wijnareaal in de wereld biologisch. "In de reguliere wijnbouw wordt veel gif gespoten, lokale druiven worden gerooid om populairdere soorten uit andere streken aan te planten, met alle gevolgen van dien. Bijensterfte, afname van biodiversiteit, er is irrigatie nodig, kunstmest, vaak worden druiven niet eens rijp omdat ze bezig zijn met overleven in een omgeving waar ze niet thuishoren", aldus de wijnboer. Neleman werkt zoveel mogelijk met lokale druivensoorten in het achterland van Valencia, waar ook het recentelijk gerenoveerde wijnhuis van Neleman plus een gastenverblijf en brandstore zijn.

Sharefunding

Neleman wil samen met mensen die zich duurzaam willen verbinden aan het bedrijf, de volgende stap zetten en is een tweede Sharefunding gestart. Met de opbrengst wil hij uitbreiden naar Frankrijk en Italië. Met eigen wijnmakers gaat Neleman Franse en Italiaanse biologische wijn maken. Daarnaast wordt het wijnhuis en gastenverblijf in Spanje verder verbouwd, verduurzaamd en in optimale staat gebracht voor het ontvangen van Neleman fans. De investeerder wordt economisch mede-eigenaar en helpt mee de wijnwereld te verduurzamen.

Vanaf €249,90 kan men mede-eigenaar worden. Deelname gaat via Eyevestor, een sharefunding platform dat is opgericht om het voor het MKB mogelijk te maken in het eigen vermogen (aandelen) te handelen. Aandelen worden gedigitaliseerd, waardoor klanten en stakeholders van Neleman co-owner kunnen worden. Op deze manier kan Neleman op een duurzame manier verder groeien op basis van bezit, namelijk aandelen. Alles is transparant en juridisch gevalideerd. Er zijn voor de koper geen kosten aan verbonden, Neleman betaalt de transactiekosten.

Neleman

Derrick Neleman is oprichter en eigenaar van Bodegas Neleman en uitgeroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van 2020. Het wijnhuis en de wijngaarden zijn gelegen in Casas del Rey in een van de hoogstgelegen gebieden in de regio Parque Natural de las Hoces del Cabriel, deels Unesco Biosfeerreservaat. Het wijnhuis is gerenoveerd met behulp van een succesvolle crowdfunding en beschikt nu over een brandstore met proeflokaal en een op loopafstand gelegen gastenverblijf. In Nederland opende  Neleman in 2020 een tweede brandstore geopend in Utrecht en een derde in Amsterdam. Online webshops Spanje, België en Duitsland zijn live gegaan. In diverse internationale competities behaalde Neleman wijnen gouden en zilveren medailles en hoge scores bij wijngrootheden als Jancis Robinson MW en Robert Parker.

 

Dossiers
Lees ook
Klimaatverandering zorgt voor hoger alcoholpercentage in wijn

Klimaatverandering zorgt voor hoger alcoholpercentage in wijn

Wijnboeren hebben last van klimaatverandering. Denk bijvoorbeeld aan hittegolven, overstromingen, en bosbranden. Nu blijkt dat de klimaatproblematiek ook effect heeft op de wijn. Het alcoholpercentage neemt toe. Dat meldt NRC.

SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

Meer dan 40 belangrijke partijen in de productie en marketing van wijn wereldwijd hebben hun krachten gebundeld om de wijnsector te verduurzamen. Deze nieuw gevormde Sustainable Wine Roundtable (SWR) is een coalitie van toonaangevende wijnmerken, wijnregio's, kleine producenten, distributeurs, detailhandelaren, milieuorganisaties en anderen.

Oud Reuchlin & Boelen gaat verder als Cordier Nederland

Oud Reuchlin & Boelen gaat verder als Cordier Nederland

De wijnbedrijven Oud Reuchlin & Boelen (OR&B) en Wine Excel en de activiteiten van het vroegere Baarsma Wines worden samengevoegd tot Cordier Nederland.