Nieuwe afvullijn Scheldebrouwerij

16 mei 2022

Bierbrouwer Scheldebrouwerij heeft een nieuwe afvullijn. Hiermee breidt de brouwer de capaciteit uit naar 9.000 flessen per uur. “De nieuwe bottelarij zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst”, aldus eigenaar Frans Ooms.

De Kosme Barifill HES werkt drie keer zo snel als de vorige afvullijn van Scheldebrouwerij en heeft een capaciteit van 9.000 flessen per uur. De lijn is volledig geautomatiseerd en uitgerust met een depalletiser, Barifill met rinser, vuller en capper, droogtunnel, etiketteermachine voor zelfklevende etiketten, casepacker en een palletiser. De drukloze transportbanden van Legendre verbinden de machines met elkaar en stemmen automatisch de snelheden op elkaar af. De labels zijn toe te passen als wraparound of als driedelig met buik-, rug- en halsetiket. Daarnaast blijft ook afvullen op fusten mogelijk.

Nieuwe bottelarij

“De nieuwe bottelarij zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst”, zegt eigenaar Frans Ooms. “Kwaliteit staat bij ons altijd voorop en met deze innovatieve afvullijn kunnen we een professionaliseringsslag maken in kwaliteit over de gehele breedte.”

Met de nieuwe casepacker stappen de brouwers over op verpakkingen per 12 voor de 33cl flessen. Hiermee beantwoordt Scheldebrouwerij de groeiende vraag vanuit de markt om kleinere verpakkingen aan te bieden. Dozen van 24 flessen hoeven nu niet langer door de groothandels worden omgepakt voor horeca en retail.

Rebranding

Naast de technische upgrade is er ook een rebranding. Scheldebrouwerij gooit haar uitstraling over een frisse boeg en stapt over naar een compleet nieuwe lijn met een heldere lay-out, duidelijke communicatie en kleurrijke vormgeving.

Altijd op de hoogte blijven?