Nieuwe alcoholvrije gin Nona June

Nona June

Foto: Nona June

De Gentse bio-ingenieur Charlotte Matthys ontwikkelde de alcoholvrije gin Nona June als alternatief voor de populaire gin-tonic. "Nona June is een complexe, maar gebalanceerde alcoholvrije spirit geïnspireerd op gin”, aldus Charlotte. 

De naam Nona is niet alleen een regerentie aan Non Alcoholic. Het verwijst ook naar het getal 9, in het latijns nona. Dit getal verwijst naar de negen botanicals die verwerkt zijn in de spirit. June refereert naar de jeneverbes, het bestandsdeel dat gin zijn unieke smaak geeft. 

De 26-jarige Charlotte Matthys is het gezicht achter dit drankje. Deze bio-ingenieur met een passie voor kruiden en natuur ontwikkelde deze alcoholvrije variant voor gin. Haar woonkamer toverde ze om tot een geïmproviseerd laboratorium, waar ze kruiden distilleerde en Nona June ontwikkelde. Ze kreeg hierbij hulp van gerenommeerde chefs en sommeliers om het smaakpallet vorm te geven. Nona June is in een jaar tijd verkrijgbaar in negen landen, waaronder Nederland.

 

Dossiers
Lees ook
Goud voor Gingery Poolside Gin bij IWSC

Goud voor Gingery Poolside Gin bij IWSC

Gingery Poolside Gin won een Golden Quality Award tijdens de International Wine & Spirit Competition (IWSC). De internationale jury bekroonde deze gembergin met goud. Oprichters Pascal, Paul, Robin en Daan zijn trots op de prijs

Engelse koningin lanceert eigen gin

Engelse koningin lanceert eigen gin

Koningin Elizabeth houdt van gin. Volgens haar voormalige chef-kok drinkt de Engelse koningin iedere dag een speciale cocktail met gin voorafgaand aan de lunch. Nu kan ze hiervoor haar eigen gin gebruiken, want Buckingham Palace heeft een eigen gin op de markt gebracht.

Gin van Elstar appels uit de Betuwe

Gin van Elstar appels uit de Betuwe

De horeca mocht begin juni de deuren weer openen. Dat betekende dat Gerard Kerkhoff, eigenaar van café restaurant De Vereniging in Elst, eindelijk zijn Betuwe Elstar gin kon serveren aan zijn gasten. De gin is, zoals de naam al zegt, gemaakt van Elstar appels uit de Betuwe.