Nieuwe ambachtelijke Utrechtse gin LangDom

3 december 2020

Het Drankentheater lanceert LangDom London Dry Gin, een ambachtelijk gestookte Utrechtse gin op basis van tien kruiden en botanicals. Deze gin is volgens de maker "krachtig en fris met duidelijke tonen van jeneverbes en een subtiele aanwezigheid van sinaasappel en citroen."

LangDom is verkrijgbaar in een apothekersfles (50CL) met op de fles een historische gravure van de Domtoren. De gin heeft een alcoholpercentage van 41 procent en kan zowel puur als met een tonic worden gedronken.

LangDom

De nieuwe gin is een idee van de Utrechter Henk Elshof, eigenaar van Het Drankentheater. Henk heeft jarenlange ervaring in ambachtelijke brouwerijen en dranken- en groothandels. “Na jaren van recepturen ontwikkelen en het perfectioneren hiervan, kwam er in 2016 een Gin, met de Utrechtse jeneverbes, uit de ketel waar ik superblij van werd", vertelt hij. "Na succes op diverse proeverijen wilde ik dit recept op grotere schaal gaan destilleren en ben ik het idee voor een kwaliteitsgin verder gaan uitwerken. Na het vinden van een geschikte partner & destilleerderij druppelden in de zomer van 2020 de eerste flessen gin vol. Deze gin heeft een sterke link met Utrecht en kreeg daarom de naam LangDom met een knipoog naar onze trots van 112 meter en lekker lang genieten.”

Het recept van Utrecht LangDom London Dry Gin is geheim. Henk wil alleen vertellen dat de kern van de ambachtelijk gin bestaat uit tien sleutelingrediënten, namelijk jeneverbes, koriander, sinaasappel- en citroenschil, zoethout, engelwortel, vanille, kardemon, iriswortel, en rozenblaadjes.

Het Drankentheater

De Utrechtse LangDom London Dry Gin wordt geproduceerd en geleverd door Het Drankentheater. Dit bedrijf startte in 2018 gestart met de levering van speciaal bier aan de horeca. Als onafhankelijke producent/groothandel levert het Drankentheater aan slijterijen, wijnhandels, horeca, drankspeciaalzaken, kerstpakketten- en andere bedrijven door heel Nederland. In de regio groot Utrecht levert het bedrijf ook direct.

Altijd op de hoogte blijven?