Nieuwe Bavaria 0.0% IPA

Bavaria alcoholvrij Bavaria breidt haar assortiment alcoholvrij bier verder uit met Bavaria 0.0% IPA. Volgens de Brabantse bierbrouwer heeft het nieuwe biertje een fris en hoppig karakter. Voor het nieuwe bier zijn vier unieke hopsoorten gebruikt, die zorgen voor een subtiele bittere smaak, en aroma's waarin tropisch fruit en citrus goed herkenbaar zijn.

“Alcoholvrij is een van de snelst groeiende biercategorieën. Het is voor ons de aanleiding om ons uitgebreide assortiment alcoholvrij bier opnieuw uit te breiden met 0.0% IPA. Het sleutelwoord bij dit nieuwe alcoholvrije bier is hop. De vier unieke hopsoorten die in Bavaria 0.0% IPA zitten, zorgen niet alleen voor de geur van tropische vruchten, maar ook voor het bittertje in de smaak”, vertelt Florent Renders, Marketing Manager Bavaria bij Swinkels Family Brewers. “Bavaria biedt de consument sinds jaar en dag een ruime keuze alcoholvrij bier, met dezelfde volle smaak als onze alcoholhoudende varianten. Dat is iets waar we trots op zijn. We blijven innoveren om de consument voortdurend te verrassen.”

Op 9 maart liet Bavaria tijdens het Speciaalbier Festival in Leiden de bezoekers het alcoholvrije bier blind proeven. Deze reageerden verrast toen ze hoorden dat het bier alcoholvrij was en waren enthousiast over de hoppige smaak. Ook proefde een onafhankelijk consumentenpanel van bijna 200 consumenten het bier thuis. 84 procent vond Bavaria 0.0% IPA een verfrissend bier. Daarnaast misten acht op de tien mensen de alcohol niet.

Dossiers
Lees ook
More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

Vanwege de coronacrisis verschuift de Drankenbeurs More than Drinks Inspirations! naar 2021. Dat heeft organisator Alea Publishers, uitgever van onder andere More than Drinks! besloten na een rondgang in de drankenbranche. "We horen van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee...

Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Een verslikking, zo noemt het Belgische weekblad Trends de overname van de Belgische brouwerij Palm door Swinkels Family Brewers. De gewenste resultaten van vooral Palm bleven de afgelopen vier jaar uit. Swinkels, dat tot 2018 Bavaria heette, waardeert de Belgische tak af en leed daardoor vorig jaar een nettoverlies van €5,3 miljoen.

Bavaria brengt Bavaria IPA 6% op de markt

Bavaria brengt Bavaria IPA 6% op de markt

Bavaria introduceerde in 2019 Bavaria 0.0% IPA. Nu brengt de brouwer uit Lieshout ook een alcoholhoudende variant op de markt, Bavaria IPA 6%. Hiermee wil Bavaria inspelen op de groeiende vraag naar speciaalbier.