Nieuwe Bavaria 0.0% IPA

26 maart 2019

Bavaria alcoholvrij Bavaria breidt haar assortiment alcoholvrij bier verder uit met Bavaria 0.0% IPA. Volgens de Brabantse bierbrouwer heeft het nieuwe biertje een fris en hoppig karakter. Voor het nieuwe bier zijn vier unieke hopsoorten gebruikt, die zorgen voor een subtiele bittere smaak, en aroma's waarin tropisch fruit en citrus goed herkenbaar zijn.

“Alcoholvrij is een van de snelst groeiende biercategorieën. Het is voor ons de aanleiding om ons uitgebreide assortiment alcoholvrij bier opnieuw uit te breiden met 0.0% IPA. Het sleutelwoord bij dit nieuwe alcoholvrije bier is hop. De vier unieke hopsoorten die in Bavaria 0.0% IPA zitten, zorgen niet alleen voor de geur van tropische vruchten, maar ook voor het bittertje in de smaak”, vertelt Florent Renders, Marketing Manager Bavaria bij Swinkels Family Brewers. “Bavaria biedt de consument sinds jaar en dag een ruime keuze alcoholvrij bier, met dezelfde volle smaak als onze alcoholhoudende varianten. Dat is iets waar we trots op zijn. We blijven innoveren om de consument voortdurend te verrassen.”

Op 9 maart liet Bavaria tijdens het Speciaalbier Festival in Leiden de bezoekers het alcoholvrije bier blind proeven. Deze reageerden verrast toen ze hoorden dat het bier alcoholvrij was en waren enthousiast over de hoppige smaak. Ook proefde een onafhankelijk consumentenpanel van bijna 200 consumenten het bier thuis. 84 procent vond Bavaria 0.0% IPA een verfrissend bier. Daarnaast misten acht op de tien mensen de alcohol niet.

Altijd op de hoogte blijven?