Nieuwe bieren Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij viert dit jaar het tien jarig bestaan en viert dit met nieuwe bieren. Een daarvan is de Stone Cold Crazy - Cold IPA in de Circus Maximus-reeks. Volgens de brouwer de eerste ‘Cold I.P.A.’ op blik in Nederland. Eind mei voegde de Utrechtse brouwer al Hocus Focus non-alcoholic sour ale toe aan Circus Maximus.

Stone Cold Crazy - Cold IPA

Stone Cold Crazy_Cirdus Maximus De Stone Cold Crazy (6,5%) is het negende bier in de Circus Maximus-reeks. Deze ‘Cold I.P.A.’ op blik is een nieuwe stijl die is overgekomen van de Amerikaanse West-Coast met haar typische en heldere IPA’s. Door de extra koude vergisting met een lager gist en toevoeging van rijstvlokken is dit bier volgens de makers droog, erg crispy en heel ‘hop-forward’ en ‘Wester than West-Coast’. De hoppen Idaho 7, Simcoe en Citra hebben dankzij hun lichte body vrij spel en zorgen voor een explosie aan citrus, steenfruit, dennennaalden en tropisch fruit.

Hocus Focus

Hocus Focus_Circus Maximus

Eind mei lanceerde Maximus Brouwerij Hocus Focus, het achtste bier in de Circus Maximus-reeks. Hocus Focus is een non-alcoholic sour ale (0,6%). Het bier op blik heeft een bloemige hop en de makers spreken van een mooi en verfrissend bier met alle eigenschappen als bitter, zuur, fruitig en moutig, maar dan met maar 0,6%. Het bier is gebrouwen met Simcoe en Cascade hop.

Circus Maximus

In de Circus Maximus reeks op blik krijgen bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork mee. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn. De Circus Maximus bieren zijn in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar: op blik (33cl) en in haar eigen proeflokaal op fust.

Maximus Brouwerij

Maximus is een onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus vormt het hart van de brouwerij. Maximus brouwt traditionele bieren met een moderne twist, zoals het bekroonde Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Amber Lager, HighHops IPA en Little Fred Session Blond en seizoensbieren en specials.

 

Dossiers
Lees ook
Zuivr lanceert groen olijfbier

Zuivr lanceert groen olijfbier

Zuivr brengt groen olijfbier op de Nederlandse markt. Dit ambachtelijk bier wordt gemaakt verschillende inheemse Spaanse olijven, met 100 procent natuurlijke ingrediënten en is glutenvrij. Zuivr levert twee varianten van deze mediterrane drank, The Original One en The Empeltre One.  Oliba Green Beer is de producent van 's werelds...

Het grote Nederlandse bierwandelboek

Het grote Nederlandse bierwandelboek

De populariteit van speciaalbier is de laatste jaren enorm gestegen. Inmiddels telt Nederland meer dan 1000 brouwerijen van speciaalbier. Ook de populariteit van wandelen neemt toe. Uitgeverij ANWB combineert deze twee trends in het grote Nederlandse bierwandelboek.

Bierbewustzijn.nl lanceert nieuwe bieropleiding Bierbekwaam

Bierbewustzijn.nl lanceert nieuwe bieropleiding Bierbekwaam

De platforms Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu lanceren de nieuwe online bieropleiding Bierbekwaam. Eigenaar Ivo Thijssen, biersommelier en Certified Cicerone, zocht hiervoor de samenwerking met de Amerikaanse bieropleiding Cicerone.