Nieuwe escapegame voor thuis: Het Bier Mysterie

Unlock the Bottle

Spelmaker Unlock the Bottle brengt een escapegame in bierthema uit, met als nam 'Het Bier Mysterie'. Ook met Kerst en Oud & Nieuw zullen we vooral thuis moeten blijven volgens de coronaregels. Dat geeft echter ook de mogelijkheid om allerlei spellen te spelen om deze grijze tijd te doorbreken. In dit spel voor 2-4 personen ga je als (hulp)archeoloog het mysterie oplossen via een aantal hersenkrakers in combinatie met een bierproeverij. De speciale thuisbeleving is ontwikkeld samen met Maximus Brouwerij uit Utrecht.

Marvin Chin, Chief Gaming Officer van Unlock the Bottle: “Na ons eerdere succes met het maken van de eerste wijn escapegame van Nederland kwamen er veel vragen naar een bier escapegame. We hebben die uitdaging opgepakt en nu ook een bier-game ontwikkeld.”

Het Bier Mysterie

Het nieuwe spel draait om het grote ‘Bier Mysterie’: een archeologisch onderzoek naar de vraag waarom Romeinen vroeger bier dronken in plaats van wijn. Aan de hand van een opgegraven pakket zullen spelers de hoofdarcheoloog moeten helpen om dit geheim te ontrafelen. Naast het oplossen van diverse puzzels hebben spelers al hun zintuigen nodig: er zullen maar liefst vier verschillende bieren van Brouwerij Maximus geproefd moeten worden om het mysterie op te lossen. En pas als dit lukt kan het bijzondere vijfde bier ontgrendeld worden.

De pre-order voor deze escape game is inmiddels gestart. Het spel is te bestellen via www.unlockthebottle.nl en kost € 64,95 (inclusief vijf bieren).


Over Unlock the Bottle
Unlock the Bottle is een initiatief van drie Utrechtse ondernemers, die hun twee grootste liefhebberijen - het spelen van spellen en het proeven & genieten van dranken met hun bedrijf laten samenkomen. Op 1 oktober j.l. lanceerden ze met “De Verloren Wijn” de eerste wijn-escapegame van Nederland die zeer positief werd ontvangen. Met het “Bier Mysterie” brengen ze hun tweede game uit in een reeks waarin het proeven en ontdekken van dranken integraal onderdeel is van de escapegame.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Nieuwe Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Bierbrouwerij AB InBev heeft een nieuwe Horecadirecteur. Michele van Spilbeeck volgt 1 maart 2021 Mark Hanssen op, die na meer dan 20 jaar bij de brouwerij een nieuwe uitdaging aangaat. Michele werkt sinds 2013 bij Ab InBev en is een bekend gezicht binnen de Nederlandse horeca.

Gulpener Sterk Rogge Bier Bioproduct 2021

Gulpener Sterk Rogge Bier Bioproduct 2021

Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is het 'Bioproduct van 2021'. Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij reageert blij. "Dit is waanzinnig mooi. Een hele gave prijs. We produceren al vijftien jaar biologische producten in onze brouwerij en dit is de next step."

Verkoop alcoholvrij bier neemt toe

Verkoop alcoholvrij bier neemt toe

Alcoholvrij bier zit in de lift. In 2020 nam de verkoop van alcoholvrij bier toe met 8,5 procent. Dit betekent dat nu één op de veertien gedronken bieren alcoholvrij is. Dat maakt Vereniging Nederlandse Brouwers bekend.