Nieuwe likeur Licor 43 Baristo komt uit Gran Canaria

In d More than Drinks_Licor 43 Baristo e Agaete vallei in het noorden van Gran Canaria verbouwt de familie van Victor Lugo al 200 jaar koffie. Het is de enige plaats in Europa waar koffie verbouwd kan worden. Deze koffie vormt de basis van de likeur Licor 43 Baristo. Dat meldt het AD.

Koffie

De koffieplanten groeien op een vulkanische bodem vol mineralen. Dit geeft de koffie rijke smaak, met een vleugje van chocolade, rijp fruit en noten. De koffie is goed te combineren met de likeur Licor 43. Zo ontstond het idee voor de nieuwe likeur. ,,Wij zijn erg trots op de nieuwe likeur. Voor mij, mijn familie, en de mensen in Agaete is dit product fantastisch, omdat het de toekomst is van de vallei en onze koffie. Mijn vrienden, m’n familie, we drinken het allemaal.'' vertelt Lugo aan het AD.

Licor 43 Baristo

Voor de likeur worden de bonen in alcohol gelegd, zodat de smaak uit de bonen wordt onttrokken. Deze infusie wordt toegevoegd aan een vernieuwde samenstelling van Licor 43 Original. Baristo heeft een heldere donker gouden kleur en een lichte structuur.

Lokaal product

Trendwatcher en ‘Mister Cocktail’ Albert van Beeck Calkoen ziet mogelijkheden in Baristo. "Consumenten nemen geen genoegen meer met mainstream-producten. Ze worden zich steeds bewuster van waar producten vandaan komen. Daar past de Baristo ook in, omdat de bonen speciaal uit Gran Canaria komen. Het is een heel Spaans product geworden", zegt hij tegen het AD.

Dossiers
Lees ook
Licor 43 gaat vegan met Licor 43 Horchata

Licor 43 gaat vegan met Licor 43 Horchata

Drankproducent Zamora introduceert Licor 43 Horchata op de Nederlandse markt. Deze likeur bevat geen lactose en eiwitten. Eerder bracht Baileys de Vegan Baileys Almande als extra product op de markt.ProVeg Nederland verwacht dat de komende jaren meer drankmerken hun aanbod verduurzamen.

Yoghurt met Licor 43 komt na 1 april-grap op de markt

Yoghurt met Licor 43 komt na 1 april-grap op de markt

Het begon als een 1 april-grap. Vorig bracht de Zuivelhoeve het nieuws naar buiten dat ze Boer'n Yoghurt met Licor 43 op de markt zouden brengen. Veel mensen waren enthousiast en reageerden teleurgesteld toen bleek dat het om een grap ging. Dus ging de Zuivelhoeve samenwerken met Licor 43 en is de yoghurt nu in een beperkte oplage verkrijgbaar....

Bredase bakker maakt chocoladeletter met Liefmans

Bredase bakker maakt chocoladeletter met Liefmans

Bij Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren is deze Sinterklaas iets nieuws te krijgen. Een chocoladeletter van roze chocolade met het fruitbier van Liefmans. Eind oktober introduceerde de bakker de letter. En met succes. De vraag is groot. Chocolatier Joop Dickens maakt zo'n 150 letters per dag. Ook op de social media worden de berichten over de letter...