Nieuwe likeur Licor 43 Baristo komt uit Gran Canaria

11 juli 2018

In d More than Drinks_Licor 43 Baristo e Agaete vallei in het noorden van Gran Canaria verbouwt de familie van Victor Lugo al 200 jaar koffie. Het is de enige plaats in Europa waar koffie verbouwd kan worden. Deze koffie vormt de basis van de likeur Licor 43 Baristo. Dat meldt het AD.

Koffie

De koffieplanten groeien op een vulkanische bodem vol mineralen. Dit geeft de koffie rijke smaak, met een vleugje van chocolade, rijp fruit en noten. De koffie is goed te combineren met de likeur Licor 43. Zo ontstond het idee voor de nieuwe likeur. ,,Wij zijn erg trots op de nieuwe likeur. Voor mij, mijn familie, en de mensen in Agaete is dit product fantastisch, omdat het de toekomst is van de vallei en onze koffie. Mijn vrienden, m’n familie, we drinken het allemaal.'' vertelt Lugo aan het AD.

Licor 43 Baristo

Voor de likeur worden de bonen in alcohol gelegd, zodat de smaak uit de bonen wordt onttrokken. Deze infusie wordt toegevoegd aan een vernieuwde samenstelling van Licor 43 Original. Baristo heeft een heldere donker gouden kleur en een lichte structuur.

Lokaal product

Trendwatcher en ‘Mister Cocktail’ Albert van Beeck Calkoen ziet mogelijkheden in Baristo. "Consumenten nemen geen genoegen meer met mainstream-producten. Ze worden zich steeds bewuster van waar producten vandaan komen. Daar past de Baristo ook in, omdat de bonen speciaal uit Gran Canaria komen. Het is een heel Spaans product geworden", zegt hij tegen het AD.

Altijd op de hoogte blijven?