Nieuwe locatie tweede editie van champagneproeverij Vignerons du Terroir

champagneproeverij Vignerons du Terroir nieuwsbericht 20-09-2022

De tweede editie van Vignerons du Terroir komt eraan: maandag 3 oktober is het zover. Dit keer is de champagneproeverij op een nieuwe locatie in Utrecht. Daarnaast doen er twee keer zoveel importeurs mee en dat betekent dat er meer dan zeventig champagnes van vignerons te proeven zijn.

De eerste editie van Vignerons du Terroir was vorig jaar bij Wijnbar Most. Omdat organisatoren Jaqueline Smit (Dis Donc) en Jasper Tasseron (Champagne Moutardier Nederland) wilden uitbreiden moest er een nieuwe locatie worden gezocht. Deze is gevonden in Gasthuis Leeuwenbergh, het pand waar ConcertLab te vinden is.

Bezoekers kunnen de auto in de buurt parkeren of vanaf het station in ongeveer 20 minuten, dwars door de oude binnenstad van Utrecht, naar de proeverij lopen. De nieuwe locatie biedt volop mogelijkheden voor uitbreiding en dat betekent dat er dit jaar maar liefst tien champagne-importeurs meedoen.

  • Dis Donc
  • Champagne Moutardier Nederland
  • Le Vineur
  • Wijntherapeut
  • L'Atelier du Champagne
  • Pierre Ache
  • Mrs. Champagne
  • Puike wijnen
  • Halfes
  • Meer Bubbels

Door de komst van deze nieuw gezichten zijn er deze editie meer dan zeventig champagnes te proeven. Natuurlijk staan er ook weer verschillende ratafia’s Coteaux Champenois-wijnen op tafel. Echte kwaliteitswijnen van kleine producenten, de vignerons.

Praktische informatie

De proeverij vindt plaats op maandag 3 oktober en is toegankelijk voor professionals en consumenten. Wijnprofessionals zijn overdag tussen 11.00 en 17.00 uur welkom. Zij kunnen zich gratis registreren via deze website. In de avond kunnen consumenten en wijnliefhebbers zich onderdompelen in de wereld van champagne. Voor hen is de proeverij van 18.30 tot 21.15 uur te bezoek. Kaartjes kosten €39,75 en zijn te bestellen via Eventbrite.

 

Dossiers
Lees ook
Drank in de media - week 35

Drank in de media - week 35

De prijzen voor wijn en arabicabinen gaan omhoog, alcoholvrije slijterij in Amersfoort en vroege oogst champagnedruiven. Wat lazen we de afgelopen week over de drankenbranche? Een greep uit de media.

Prijzen voeding stijgen met ruim 11 procent

Prijzen voeding stijgen met ruim 11 procent

Consumenten betalen meer voor voedingsmiddelen in vergelijking met vorig jaar. In juni 2022 betaalden ze ruim 11 procent meer in vergelijking met dezelfde maand in 2021. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) op basis van een nadere analyse van de consumentenprijsindex.

Consumenten blijven meer besteden in voedingsspeciaalzaak

Consumenten blijven meer besteden in voedingsspeciaalzaak

Voor ruim 4 op de 10 consumenten is de inflatie geen reden om minder te besteden in de voedingsspeciaalzaak. In mei 2022 groeide de consumentenbestedingen met 18 procent. Wel begint de groei af te vlakken, meldt ABN AMRO.