Nieuwe locatie voor Wijnacademie

15 juli 2021 Redactie BeverageNL

De opleidingen van de Wijnacademie vinden voortaan plaats op een nieuwe locatie. Na veertig jaar in het dorpshuis De Twee Marken in Maarn, krijgen cursisten vanaf augustus 2021 voortaan les  in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

In Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten geeft de Wijnacademie les aan de cursisten in de Ceciliakapel in het voormalige klooster Cenakel, wat onderdeel van het hotel is. In de nabij gelegen vergaderzalen krijgen de aankomende liquoristen en magister vini de lessen aangeboden. De locatie heeft volgens de Wijnacademie "een zeer bijzondere uitstraling die past bij het hoge niveau van de opleidingen".

Directeur van Kontakt der Kontinenten, René Giel, Henrico van Lammeren, voorzitter van de Wijnacademie en opleidingsmanager Birthe van Meegeren laten weten uit te kijken naar de samenwerking met het hotel.

Lesmateriaal

De Wijnacademie heeft niet alleen een nieuwe locatie. Ook is de huisstijl aangepast en zijn alle lesmaterialen geactualiseerd. "De Wijnacademie gaat in vernieuwde vorm verder met het opleiden van vele ambitieuze wijn- en gedistilleerd professionals." 

Stichting de Wijnacademie

Stichting de Wijnacademie is in 1974 opgericht ter bevordering van het wijnonderwijs in Nederland. De Nederlandstalige wijn- en gedistilleerdopleider richt zicht op (aankomend) professionals. De stichting verzorgt de opleidingen Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie evenals het begeleidingstraject voor Magister Vini. 

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is gevestigd in Soesterberg. Het hotel wordt omringd door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug en bestaat uit twee historische gebouwen, een missiehuis en klooster, en heeft met 25 conferentiezalen en 130 hotelkamers. Ook is er een bostuin voor recreatie en een evenementenveld voor activiteiten. 

De twee gebouwen zijn oorspronkelijk . Nu vormen ze een eigentijds conferentiehotel dat voorzien is alle gemakken en faciliteiten van nu, waaronder het recent geopende ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’. Een plek waar wereldse gastvrijheid in de genen zit en waar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend is.

 

Altijd op de hoogte blijven?