Nieuwe non-alcoholische sparkling rosé Vinada

28 juni 2018

Vinada introduceert een nieuwe non-alcoholische sparkling rosé. Met Vinada willen de makers een goed alternatief te bieden voor wijn. Naast geen alcohol bevat Vinada ook nog eens weinig calorieën, slechts 23 kcal per 100 ml.

Vinada

Jessica van Spaendonck ontwikkelde Vinada. Ze houdt van wijn, maar medisch gezien is dit voor haar niet altijd een goed idee. “Dan heb je de keus: ga je iets laten of ga je op zoek naar een alternatief’’, aldus Jessica. Ze kon geen goed alternatief vinden en dit stimuleerde haar om de uitdaging aan te gaan om de alcoholvrije wijnmarkt te veroveren met een lekkere non-alcoholische wijn. Ook hoopt ze met Vinada een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappelijke bewustwording omtrent alcohol en gezondheid.

Sparkling rosé

Na veel research, een zoektocht naar de juiste partners en veel proeverijen met een kritisch testpanel wist Jessica de eerste wijn, een sparkling rosé, te realiseren. Deze mousserende wijn is smaakvol en verfrissend en bevat fijne bubbels. De wijn wordt niet gepositioneerd als concurrent van de bestaande wijnmarkt, maar als aanvulling op het bestaande assortiment. Vinada Sparkling Rosé is verkrijgbaar in piccolo formaat (200 ml), oftewel 1,5 a 2 glazen.

Tempranillo druif

De wijn komt uit de Spaanse wijnstreek Castilla-La Mancha en wordt gemaakt van de blauwe Tempranillo druif. Vinada's Sparkling Rosé wordt op precies dezelfde wijze geproduceerd als 'gewone wijn'. Vlak voor het bottelen wordt de wijn gedealcoholiseerd door middel van vacuümextractie. Dit gebeurt bij een lage temperatuur waardoor de smaak optimaal blijft behouden.

 

Altijd op de hoogte blijven?