Nieuwe spreker More than Drinks Inspiration

Jan-Paul Rutten_Gulpener Bierbrouwerij

Op 6 en 7 september 2020 vindt de nieuwe vakbeurs More than Drinks Inspiration! plaats. Deze beurs biedt  naast exposanten ook een uitgebreid programma van sprekers. De organisatie maakte 21 november bekend dat ook Jan-Paul Rutten van de Gulpener Bierbrouwerij een presentatie geeft.

Jan-Paul Rutten heeft een jarenlange carrière bij de Gulpener Bierbrouwerij opgebouwd, waar hij sinds 2015 directeur is. Deze onafhankelijke familiebrouwerij geniet al sinds 1825 de vrijheid om een eigen koers te bepalen en de laatste jaren bevat deze koers een ongekend streven naar duurzaamheid. Doelen hierbij zijn een geheel nieuw en duurzaam brouwhuis en in 2030 vrij van fossiele brandstof zijn.

Jan-Paul Rutten vertelt tijdens More than Drinks Inspiration! over deze plannen tijdens een lezing getiteld ‘Het meest duurzaamste brouwhuis van Europa, hoe werkt dat?’

Tijdens More than Drinks Inspiration! geven toonaangevende sprekers hun visie op het vak en tips voor een betere bedrijfsvoering en rendement. De focus ligt op de toekomst van de slijterij en de drankenhandel in de ruimste zin van het woord. Andere sprekers zijn onder andere Ron Andes van de Koninklijke SlijterUnie, Marco Philipsen van Mitra drankenspeciaalzaken, Jolanda Buhrs van Slijterij Drinks& Gifts en Stijn Deelen van de Vereniging Nederlandse Brouwers.

More than Drinks Inspiration! wordt het nieuwe vakevenement voor de gehele drankenbranche. Van leveranciers tot slijters tot groothandel en retail. Alea Publishers en de redactie van vakblad More than Drinks! bedachten een nieuw concept voor deze beurs met als doel de hele branche op de hoogte te brengen van de actuele stand van zaken in de drankenretail. Natuurlijk is er een uitgebreide beursvloer waar klanten en aanbieders elkaar kunnen treffen. Maar de beurs onderscheidt zich door korte, dynamische, informatieve en inspirerende seminars en workshops.

Dossiers
Lees ook
Verantwoord alcohol schenken: Grolsch wil alles met niks

Verantwoord alcohol schenken: Grolsch wil alles met niks

Koninklijke Grolsch gaat sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren, laat de bierbrouwer weten in een persbericht. Grolsch biedt vrijwilligers die bardiensten draaien in bijvoorbeeld verenigingsgebouwen of tijdens evenementen, een training aan met theorie en praktische rollenspellen.

Delfts Brouwhuis serveert bier in monumentale kelder

Delfts Brouwhuis serveert bier in monumentale kelder

In Delft opende dit jaar het Delfts Brouwhuis. Hier brouwen drie horecaondernemers, Thijs van de Donk, Jon Cornelese en Sander Arkenbout, bier in een middeleeuwse kelder. Deze kelder werd ontdekt tijdens de verbouwing en heeft een hoofdrol gekregen in het ontwerp van Delfts Brouwhuis.

Waarom bezoekt Mark van Bergen More than Drinks Inspiration?

Waarom bezoekt Mark van Bergen More than Drinks Inspiration?

Volgend jaar, op 6 en 7 september vindt More than Drinks Inspiration! voor het eerst plaats in de Beursfabriek Nieuwegein. Wat is een goede reden om deze nieuwe vakbeurs te bezoeken? Biersommelier, liquorist en zelfstandig slijter Mark van Bergen noemt de unieke combinatie van het drankenaanbod aangevuld met interessante workshops en seminars.