Nieuwe Swinkels aan het roer Swinkels Family Brewers

19 februari 2019

Swinkels Family Brewers Jan-Reinier Swinkels draagt na twaalf jaar het directievoorzitterschap over aan zijn neef Peer Swinkels. Dat maakte de brouwersfamilie 18 februari bekend. Op 17 april, na de viering van het 300-jarig bestaan eind maart, draagt Jan-Reinier het stokje over. Met de directiewisseling wordt tegelijkertijd de directiestructuur aangepast.

In totaal werkte Jan-Reinier 33 jaar voor het familiebedrijf, waarvan de laatste twaalf als directievoorzitter. Onder zijn leiding werd invulling gegeven aan een strategie gericht op groei, internationale expansie en verbreding van het portfolio. “Voor mij is dit het perfecte moment om het stokje over te dragen, nu wij het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria vieren en ik ruim twaalf jaar leiding heb mogen geven aan dit prachtige familiebedrijf", zegt Jan-Reinier.

Groei Swinkels Family Brewers

"Tijdens mijn carrière bij het bedrijf heb ik verdere invulling kunnen geven aan de groeistrategie en vele hoogtepunten meegemaakt, zoals de overname van Palm, de uitbreiding van Holland Malt, de ontwikkeling van Habesha én onze naamswijziging naar Swinkels Family Brewers: een naam die onze strategie mooi samenbrengt en alle merken met elkaar verbindt. Ik ben dan ook enorm trots op waar we nu staan. Als familiebedrijf blijf je succesvol als je op tijd plaats maakt. Ik heb het volste vertrouwen in Peer als mijn opvolger en verwacht dat het bedrijf onder zijn leiding een prachtige toekomst tegemoet gaat.”

Zijn opvolger Peer maakt sinds 2004 uit van het directieteam van Swinkels Family Brewers, voornamelijk vanuit zijn rol als Chief Commercial Officer. Jan-Reinier beëindigt met de overdracht zijn actieve loopbaan binnen Swinkels Family Brewers en gaat, naast een aantal bestaande commissariaten, zijn kennis en ervaring inzetten buiten de familiebrouwerij.

Nieuwe directiestructuur

Naast de directiewisseling wordt ook de directiestructuur aangepast. Er komt een CEO-model met een tweekoppige Raad van Bestuur in plaats van het collegiaal bestuursmodel. Peer Swinkels wordt CEO en geeft samen met de CFO leiding aan de drie divisies (Holland Malt, Swinkels Family Brewers N.V. en de 60 procent deelname in Habesha). Deze divisies krijgen in deze nieuwe structuur meer autonomie. Swinkels Family Brewers is bezig met de werving van het CFO.

 

Altijd op de hoogte blijven?