Nieuwe Vice President & General Manager voor Coravin

Coravin_Richard Yeomans

Richard Yeomans is de nieuwe Vice President & General Manager van Coravin. Dat maakte het wijntechnologiebedrijf op 4 januari bekend met een persbericht. Yeomans werkte hiervoor bij de Moët Hennessy groep.

In zijn rol rapporteert Yeomans aan Coravin CEO Christopher Ladd en leidt een team verantwoordelijk voor het uitvoeren van een krachtig meer jaren plan om de Europese markt te laten groeien. Yeomans stuurt een team aan van meer dan 20 collega's om alle aspecten van de Europese Coravin business te begeleiden.

"We zijn verheugd Richard te verwelkomen in ons groeiende Europese team," zei Christopher Ladd, Chief Executive Officer van Coravin. "Hij zorgt voor het soort strategisch leiderschap dat Coravin naar het volgende niveau in de Europese markt brengt. Ik kijk uit naar de bijdrage die hij zal leveren om Coravin te helpen zich te vestigen als een wereldwijde leider in wijnbouwtechnologie”.

Richard Yeomans

Yeomans vervulde meer dan 16 jaar verschillende functies bij de Moët Hennessy groep en heeft daardoor veel ervaring in premium wijnen en gedistilleerde dranken. Dit doet hij over meerdere kanalen; in het eigen bedrijf, op externe locaties en online (on/off-premise en e-retail). Hij deelt ook zijn expertise in het bouwen van luxemerken en heeft verschillende internationale bedrijven geleid bij 's werelds meest prestigieuze wijn- en gedistilleerde drankenbedrijf.

"Coravin is een bedrijf dat ik al vele jaren bewonder", zegt Yeomans. "Ik ben blij dat ik me bij het team kan voegen op zo'n cruciaal moment in de wijnindustrie en dat ik een rol kan spelen in hun volgende groeifase op de Europese markt. De zeer innovatieve en transformerende technologie die zij hebben ontwikkeld, heeft de kracht om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop de wereld wijn drinkt, wat echt spannend is".

Coravin

Coravin opende in september 2014 haar Europese kantoor in Amsterdam. De producten worden in meer dan 50 markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Zwitserland en Nederland, verkocht in premium wijn- en niet-wijndetailhandelaren.

Dossiers
Lees ook
Coravin lanceert nieuw wijnconserveringssysteem Pivot

Coravin lanceert nieuw wijnconserveringssysteem Pivot

Coravin lanceert het nieuwe wijnconserveringssysteem Pivot. Dit systeem maakt het mogelijk om een fles wijn te bewaren na opening. Dit nieuwe systeem heeft een schenksnelheid die gelijk is aan de schenksnelheid rechtstreeks uit de fles.

Coravin lanceert nieuwe modellen wijnconserveringssysteem

Coravin lanceert nieuwe modellen wijnconserveringssysteem

Coravin, producent van wijnconserveringssystemen, introduceert drie nieuwe modellen: Model Three, Model Five en Model Six. Elk model bevat de SmartClamps-technologie, waardoor de wijn kan worden geschonken zonder de kurk te verwijderen.