Nieuwkomer Beek Spirits maakt drank van pure ingrediënten

20 augustus 2018

Beek Spirits © Beek Spirits © Beek Spirits

Beek Spirits is een nieuwkomer op de Nederlandse markt. Het assortiment bestaat uit een serie kwaliteitsdranken van pure ingrediënten, zonder ook maar één enkele toevoeging. Op de Dranken Pakket Expo 2018 presenteert maker Jan Beek onder andere zijn Beek Bitter, Rooibos Gin, whisky's en de Beek Vintage serie.

Bitter en Rooibos Gin

Voor de oude Genever en de Korenwijn liet Beek zich inspireren door recepten uit de middeleeuwen. Hij creëerde twee dranken, gestookt van rogge, gerst en mais met kruiden als kaneel en kardemom. Beide dranken hebben ruim een jaar gerijpt op kleine vaten van Amerikaans eiken. De Bitter van kruiden kent zijn oorsprong in de middeleeuwse kloosters, de bakermat van het moderne gedistilleerd. Beek’s bitter is gemaakt van 19 verschillende kruiden, vruchten en planten als verse gember, kinabast en kalmoes, getrokken op zuivere graanalcohol.

De Rooibos Gin van Beek is gedistilleerd met rooibos, jeneverbes, koriander, zoethout, vanille, citrus, angelica en iriswortel. Het resultaat is een zachte maar krachtige gin die prima puur te drinken is, in een cocktail of mix komt de gin zeer goed tot z’n recht.

Blend’s, Beek whisky en rum.

De Dutch Premium Blended Whisky is een blend van zes Nederlandse whisky’s: Millstone, Frysk Hynder, Eastmoor, IJsvogel, Texelse en Den Hool. De whisky is krachtig, kruidig en zacht, met mooie invloeden van de gebruikte whisky’s. Voor de Beek Quality Rum gebruikt Beek rums uit de Caraïben, drie verschillende van Jamaica, Barbados, Guyana en Cuba. De leeftijden variëren van een half tot 8 jaar. De rum is niet bijgekleurd of gezoet met suiker.

Beek Vintage serie.

Naast zelf stoken of blenden koopt Beek ook vaten met drank. Voor deze zogenaamde Vintage serie zoekt Beek naar de beste vaten van gerenommeerde huizen, zoals de Vintage 2008, een 9 jaar oude whisky uit Schotland. Nieuw is de Calvados van Toutain, gedistilleerd in 2012, gerijpt op een oud wijnvat uit de Elzas. De opbrengst is slechts 295 flessen.

Dr More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo groot anken Pakket Expo 2018

Beek Spirits is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?