Nobeltje: het likeurtje van Ameland

27 augustus 2018

More than Drinks_Nobeltje Foto: Wikimedia Foto: Wikimedia

Nobeltje begon ruim honderd jaar geleden als een drankje om verkleumde eilandbezoekers te verwarmen en is inmiddels uitgegroeid tot een populaire likeur. Al vier generaties brouwt de familie Nobel op Ameland het likeurtje volgens geheim recept. De likeur is niet alleen op Ameland, maar ook aan de wal bij meer dan 400 kwaliteitsslijters verkrijgbaar. 

Nobeltje

De likeur is zoet van smaak en wordt gemaakt op basis van oudhollandse rum, brandenwijn en kruiden. De likeur is veelzijdig. Het kan gedronken worden als aperitief en digestief. Ook is de likeur geschikt om te mixen, bijvoorbeeld een Nobeltje & Tonic, Amelander Trots of in de koffie. Bartender Tess Posthumus stelde in totaal tien frisse Nobeltje cocktails samen.

Barend Willem Nobel zet de likeur ook buiten Ameland op de kaart en heeft het likeurtje door de jaren heen zien groeien. Barend Nobel: “De laatste jaren steeg de vraag naar ons likeurtje aan de wal flink. Mede daarom hebben we besloten Nobeltje landelijk op de kaart te zetten! Hoewel ons likeurtje nu door heel Nederland geschonken en gedronken wordt, gaat de warme familieband nooit verloren.”

Dr More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo groot anken Pakket Expo 2018

Nobeltje is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?