Noord-Hollandse Bierbrouwerij wint IJmond Duurzaam Award 2019

12 december 2019
Foto: Neko Jusu

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij heeft de IJmond Duurzaam Award 2019 gewonnen. Deze prijs gaat jaarlijks naar een bedrijf dat 'duurzaam ondernemen zo optimaal mogelijk heeft geïntegreerd in de eigen bedrijfsvoering'. 

De bierbrouwerij opende in 2012 in Uitgeest. Hier worden op kleine schaal zo'n 150 soorten bier gebrouwen, zowel eigen bier als bier in opdracht, zoals Neko Jusu. Het bier wordt gebrouwen op basis van stoom. De stoomgenerator werkt op basis van biomassa, die gewonnen wordt uit de afvalproducten van bierborstel en pallets.

Eigenaar Kees Schouten: "Als je financieel gezond wilt ondernemen, dan valt verduurzamen niet meer te ontkennen. Duurzaam ondernemen: heel normaal". De eigenaren zijn blij met de prijs: "Onze droom is uitgekomen... we zijn ongelofelijk trots op ónze IJmond Duurzaam Award."

Bekijk in het onderstaande filmpje wat de brouwerij allemaal doet op het gebied van duurzaamheid.

Neko Jusu is een van de partijen die samenwerkt met de brouwerij. Duurzaamheid is belangrijk voor deze limonadefabriek. Het bedrijf maakt de limonade van sap van vruchten en gedroogde kruiden en bloemen. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische vruchten.

Altijd op de hoogte blijven?