Online verkoop bijzondere wijnen via Vintrado

Vintrado

Onlangs startte het platform Vintrado. Hiermee kunnen particuliere of professionele wijnkeldereigenaren online hun wijn verkopen. Vintrado, dat is opgericht door wijnprofessionals en specialisten op het gebied van ICT, bevindt zich nog in de opstartfase. Momenteel worden er meer dan 500 wijnen aangeboden met verkoopprijzen van 10 tot 700 euro.

Het Vintrado-platform is toegankelijk voor zowel professionals als particuliere wijnverzamelaars. Vintrado neemt met alle verkopers persoonlijk contact op, verifieert hun identiteit en controleert indien nodig de opslagplaats voordat zij op het platform verschijnen. Het platform wil kopers en verkopers van wijn een efficiënte en transparante online marktplaats bieden.

Abonnementen

Het platform biedt drie verschillende abonnementsvormen. Er is een gratis abonnement voor particuliere wijnverkopers waarbij alleen commissie over de verkoop verschuldigd is. Daarnaast zijn er twee betaalde abonnementen voor de professionele verkoper. Er is een ‘light’ versie met facturatie en online search mogelijkheden en professionele organische indexering van de collectie in alle populaire online search kanalen. En er is een uitgebreide versie met shop-in-shop en vergaande geautomatiseerde online ‘pay per performance’ marketing mogelijkheden. Bij alle abonnementsvormen kan de wijncollectie automatisch worden geïmporteerd in het Vintrado systeem en biedt Vintrado het gemak van automatisch genereren van verzendlabels en pakbonnen.

Initiatiefnemer Thijs van Vugt: “Wij bieden een ‘Plug & Play’ etalage voor verkopende partijen die snel hun voorraad kunnen toevoegen aan ons platform. We hebben meer dan een jaar gewerkt aan het concept en de techniek. De afgelopen maanden hebben we proef gedraaid om alles grondig te testen en eventuele bugs uit het systeem te halen. Vele wijnliefhebbers weten ons nu, voor de officiële lancering, al te vinden zonder dat we enige vorm van marketing hebben gedaan. Dit geeft aan dat er behoefte is aan een platform als Vintrado.”

Thijs van Vugt

 

Van Vugt kwam met wijn in aanraking tijdens zijn studie aan de ‘Ecole hotelière de Lausanne’. Na het afronden van deze studie volgde hij een Master of Science of Wine Management van het O.I.V. (L'Organisation Internationale de la Vigne et du Vin). Hierna heeft Thijs tien jaar ervaring opgedaan als wijninkoper bij Grapedistrict B.V. om zich nu vol enthousiasme en passie te storten op Vintrado.

Dossiers
Lees ook
SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

Meer dan 40 belangrijke partijen in de productie en marketing van wijn wereldwijd hebben hun krachten gebundeld om de wijnsector te verduurzamen. Deze nieuw gevormde Sustainable Wine Roundtable (SWR) is een coalitie van toonaangevende wijnmerken, wijnregio's, kleine producenten, distributeurs, detailhandelaren, milieuorganisaties en anderen.

Oud Reuchlin & Boelen gaat verder als Cordier Nederland

Oud Reuchlin & Boelen gaat verder als Cordier Nederland

De wijnbedrijven Oud Reuchlin & Boelen (OR&B) en Wine Excel en de activiteiten van het vroegere Baarsma Wines worden samengevoegd tot Cordier Nederland.

Brewery & Wine Run op 3 oktober in Den Haag

Brewery & Wine Run op 3 oktober in Den Haag

Op zondag 3 oktober kun je in Den Haag genieten van een biertje of een wijntje tijdens de Brewery & Wine Run.