Ook Guinness komt met alcoholvrije variant

Guinness 0.0%

Alcoholvrij bier is populair. Daarom komt nu ook het bekende Ierse biermerk Guinness met een alcoholvrije variant. Guinness 0.0% is vanaf half oktober in Nederland verkrijgbaar. 

Guinness is een zacht, donker bier met een karakteristieke schuimlaag. Guinness 0.0% moest dezelfde smaak krijgen. Het bier bevat vrijwel dezelfde ingrediënten als de normale variant, maar geen alcohol en minder calorieën. De brouwers van de St. James’s Gate brouwerij in Dublin deden vier jaar lang onderzoek om dit te bereiken. Aisling Ryan, Innovation Brewer at St James’s Gate: “Afgelopen jaren hebben we veel innovaties doorgevoerd waarmee we deze unieke biervariant op de markt kunnen brengen. We kunnen niet wachten op de reacties.”

Alcoholvrij

Het bier bevat 16 calorieën per 100 milliliter, wat neerkomt op zo’n 70 calorieën per blik van 44cl. Gráinne Wafer, Global Brand Director, Guinness: “We zien dat alcoholvrije speciaalbieren steeds meer gedronken worden, op verschillende gelegenheden en momenten van de dag. De voorwaarde is wel dat deze varianten niet inboeten op smaak. De smaak van de alcoholvrije Guinness is daarom identiek aan de reguliere Guinness, inclusief de karakteristieke schuimkraag.”

Brouwproces

De start van het brouwproces van Guinness 0.0% verloopt traditioneel: het samenvoegen van water, gist, hop en gerst. De stap die daarna volgt is een koude-filtratieproces wat de alcohol eruit haalt, waardoor de smaak behouden blijft. Het resultaat is een donker, robijnrood bier met hints van chocola, koffie en geroosterde noten. De blikjes Guinness 0.0% bevatten, net als reguliere blikjes, een ‘widget’. Dit is een klein balletje dat bij het openen zorgt voor wervelende wolken in het bijna zwarte bier, die zich vormen tot een stevige, volle, romige schuimkraag. Daarmee garandeert Guinness dezelfde smaak en karakteristieke schuimkraag als bij een getapte pint in de pub.

Guinness

De geschiedenis van Guinness startte in 1759 toen Arthur Guinness een 9.000-jarige huurovereenkomst tekende op St. James's Gate Brewery in Dublin. Guinness is 's werelds meest populaire stout. Het bier wordt wereldwijd in 49 landen gebrouwen en in meer dan 120 landen verkocht.

Dossiers
Lees ook
Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren meest populair

Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren meest populair

Bij webshop OnderNulPuntVijf zijn de Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren het meest populair. Volgens het onderzoek van de webshop is Playground IPA van vanderStreek uit Utrecht het beste bier. De respondenten roemen de smaak van hop en het lage alcoholpercentage.

Tweede Kamer wil geen accijnsverhoging voor kleine brouwers

Tweede Kamer wil geen accijnsverhoging voor kleine brouwers

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil geen verhoging van de accijns voor kleine brouwers. Dat meldt RTL Nieuws.

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

IPA voor het goede doel van The Vengaboys en Two Chefs Brewing

Amsterdamse craftbier-brouwerij Two Chefs Brewing en dance-act The Vengaboys lanceerden 11 okotber de limited-edition IPA met de naam Gender Fluid. De opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor gendervrijheid.