Open dagen Wijnacademie

18 maart 2019

Opendagen Wijnacademie De Wijnacademie organiseert op 25 maart en 3 juni de haar open dagen. Voor mensen die vinoloog willen worden is dit het moment om kennis te maken met de opleiding Wijnvinoloog. Op beide dagen geeft de heer U. Göebel een workshop organoleptisch wijnproeven.

Sinds 1974 biedt de Wijnacademie de opleiding vinoloog aan. Dit is de hoogst erkende wijnopleiding in Nederland en wordt het meest gevraagd in de wijnhandel en horeca. De cursus is internationaal georiënteerd en de cursisten krijgen les van docenten op topniveau.

De titel Vinoloog van de Wijnacademie is een geregistreerd merk en kent een reglement voor de gebruiker van deze titel. Alleen gediplomeerden mogen deze titel voeren. De titel Register Vinoloog staat borg voor voldoende én geactualiseerde wijnkennis. Cursisten kunnen na het behalen van het diploma ‘Vinoloog van de Wijnacademie’ er voor kiezen om in te schrijven in het KwaliteitsRegister Vinologen.

Iedereen die beschikt over van het Wijnbrevet of andere diploma’s op het niveau van SDEN 3 (voorheen SWEN 3 of SWEN 2 voor januari 2015) kan zich aanmelden voor deze Vinologenopleiding. Voor het behalen van het Wijnbrevet (SDEN 3) is hier een lijst van wijndocenten (verspreid door heel Nederland) te vinden.

De open dagen van de Wijnacademie vinden plaats op maandag 25 maart om 14.00 en op maandag 3 juni om 19.30. Belangstellenden kunnen zich voor een van deze dagen aanmelden op de website.

Altijd op de hoogte blijven?