Opening Week van het Nederlands Bier

Week van het Bier

Over een paar dagen, donderdagmiddag 16 mei, opent de achtste editie van de Week van het Nederlands Bier tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Deze middag wordt ook de winnaar van het 'Beste Bier van Nederland 2019' bekend gemaakt. In 2018 ging deze prijs naar Bronckhorster Nightporter van Bronckhorster Brewing.

Het programma van donderdagmiddag start met het bespreken van de laatste biertrends en ontwikkelingen in de sector door verschillende prominenten uit de Nederlandse biersector. Aansluitend vindt de prijsuitreiking van het ‘Beste Bier van Nederland 2019’ van de Dutch Beer Challenge plaats.

Dit jaar deden 70 brouwerijen mee met in totaal 441 verschillende bieren in 25 verschillende biercategorieën. De 76 winnende bieren werden al in maart bekend gemaakt. Alleen de winnaar van het ‘Beste Bier van Nederland 2019’ is nog onbekend. 

Na de bekendmaking van de winnaar start het Nederlands Bierproeffestival. Op dit festival staan van 16 tot en met 18 mei ruim 45 Nederlandse brouwers met zo’n 250 verschillende bieren. Ook zijn er meerdere foodtrucks en kunnen bezoekers diverse masterclasses te volgen.

De Week van het Nederlands bier

Tijdens de Week van het Nederlands bier (16 tot en met 26 mei) worden door het hele land allerlei activiteiten georganiseerd op het Nederlands bier te promoten. Denk aan workshops, proeverijen, bierwandelingen, festivals, rondleidingen in brouwerijen en bierdiners. Op het programma staat bijvoorbeeld de lancering van de lancering van de Mega COLLAB op 17 mei, de Pubquiz WeekNLBier (21 mei) en de Nederlandse Brouwerijdagen van 24 tot en met 26 mei. 

Deze week is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierbinnen heeft de Nederlandse biersector zich verenigd om bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! Magazine en Bier Consumenten vereniging PINT.

Dossiers
Lees ook
Holland Malt krijgt AEO status

Holland Malt krijgt AEO status

Holland Malt, onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers Holding, kreeg 9 mei het Authorized Economic Operator (AEO) certificaat. Ing Smits reikte de gecombineerde vergunning ‘AEO douane en veiligheid’ namens de Douane uit aan Willem Swinkels, directeur Holland Malt. De douane geeft dit certificaat af aan bedrijven die internationaal...

Café - 250 topadressen in Nederland

Café - 250 topadressen in Nederland

In haar nieuwe boek, Café - 250 topadressen in Nederland, neemt Fiona de Lange, bierkundige en hoofdredacteur van More than Drinks! de lezer mee naar de leukste locaties met de meest bijzondere bierbeleving door heel Nederland.

TivoliVredenburg en AB InBev verlengen partnership

TivoliVredenburg en AB InBev verlengen partnership

Het Utrechtse podium TivoliVredenburg en bierbrouwerij AB InBev verlengen hun bestaande partnership met vijf jaar. Dit wordt gevierd met een primeur.