Oprichting Distillers Academy

Distillers Academy Schiedam In Schiedam is de Distillers Academy opgericht. Volgens de website "dé plek voor iedere fan en fijnproever, die zich smakelijk en vermakelijk wil verdiepen in de bijzondere wereld van ‘het gedistilleerd’."

Jenever hoort bij Schiedam. In de achttiende en negentiende eeuw ontwikkelde de stad tot het centrum van de jenever-industrie. Hieraan dankt Schiedam de bijnaam Zwart Nazareth. En ook vandaag de dag wordt er nog steeds jenever gestookt in de stad door zowel oude als nieuwe distilleerderijen. De distilleerders Onder de Boompjes, Herman Jansen, Koninklijke de Kuyper en Nolet Distillery zijn al eeuwenlang gevestigd in de Schiedam. In het Distillers District Schiedam zitten ook jonge merken zoals Bobby's Dry Gin, Loopuyt en Catz Dry Gin.

De Stichting Promotie Schiedam heeft in samenwerking met alle Schiedamse distilleerders de Distillers Academy ontwikkeld. Hier worden verschillende workshops, masterclasses en tours aangeboden die inzicht geven in het proces van distilleren, de verschillende merken en de jenevergeschiedenis van Schiedam. Op het programma staan nu een masterclass en een cocktail experience, maar in de loop van 2019 wordt dit aanbod verder uitgebreid.

Deelnemers aan de masterclass leren in drie uur tijd alles over het distilleerproces. Aan bod komen onder andere technieken, smaken, de ontwikkelingen en trends. In de cocktail experience staan cocktails met Schiedams gedistilleerd centraal. Hier leren de deelnemers van een ervaren bartender de technieken om een cocktail te maken.

 
Dossiers
Lees ook
De iStill-revolutie

De iStill-revolutie

De computergestuurde distilleerketel iStill veroorzaakt een revolutie in de distilleerwereld. Vooral onder craft-distillers is de relatief goed betaalbare en gebruiksvriendelijke ketel populair, maar ook steeds meer grotere distilleerderijen schaffen een iStill aan. Wereldwijd zijn er al meer dan zeshonderd exemplaren van deze Hollandse vinding verkocht.

Vinexpo Bordeaux: doeltreffend beursconcept op maat

Vinexpo Bordeaux: doeltreffend beursconcept op maat

De Vinexpo Bordeaux, de internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd, opent haar deuren van 13 t/m 16 mei 2019. Het vernieuwde evenement geeft prioriteit aan de kwaliteit, prestaties en relevantie van de inhoud van het aanbod.

Wijnacademie start cursus Gedistilleerdbrevet

Wijnacademie start cursus Gedistilleerdbrevet

Foto: Wijnacademie De Wijnacademie start 15 april met de cursus Gedistilleerdbrevet nieuwe stijl. Tijdens deze cursus komen naast het distilleren ook het maken van cocktails en het experimenteren met combinaties gedistilleerd-spijs aan bod. De cursus wordt gegeven door Thijs Akkerman, vinoloog en distilleerder bij Stokerij Lubberhuizen. Distilleerders...