Oprichting Distillers Academy

Distillers Academy Schiedam In Schiedam is de Distillers Academy opgericht. Volgens de website "dé plek voor iedere fan en fijnproever, die zich smakelijk en vermakelijk wil verdiepen in de bijzondere wereld van ‘het gedistilleerd’."

Jenever hoort bij Schiedam. In de achttiende en negentiende eeuw ontwikkelde de stad tot het centrum van de jenever-industrie. Hieraan dankt Schiedam de bijnaam Zwart Nazareth. En ook vandaag de dag wordt er nog steeds jenever gestookt in de stad door zowel oude als nieuwe distilleerderijen. De distilleerders Onder de Boompjes, Herman Jansen, Koninklijke de Kuyper en Nolet Distillery zijn al eeuwenlang gevestigd in de Schiedam. In het Distillers District Schiedam zitten ook jonge merken zoals Bobby's Dry Gin, Loopuyt en Catz Dry Gin.

De Stichting Promotie Schiedam heeft in samenwerking met alle Schiedamse distilleerders de Distillers Academy ontwikkeld. Hier worden verschillende workshops, masterclasses en tours aangeboden die inzicht geven in het proces van distilleren, de verschillende merken en de jenevergeschiedenis van Schiedam. Op het programma staan nu een masterclass en een cocktail experience, maar in de loop van 2019 wordt dit aanbod verder uitgebreid.

Deelnemers aan de masterclass leren in drie uur tijd alles over het distilleerproces. Aan bod komen onder andere technieken, smaken, de ontwikkelingen en trends. In de cocktail experience staan cocktails met Schiedams gedistilleerd centraal. Hier leren de deelnemers van een ervaren bartender de technieken om een cocktail te maken.

 
Dossiers
Lees ook
Drankrituelen

Drankrituelen

Wij Nederlanders horen vaak dat we zuinig zijn. Iets wat in onze Calvinistische aard zou zitten. We doen liever normaal, dan doen we namelijk al gek genoeg. Deze houding zie je ook terug wanneer er naar onze drankrituelen wordt gekeken. Terwijl in het Amerika en Engeland van 1900 de cocktails tot een ware kunstvorm werden verheven, dronken wij ons borreltje...

Zaanshine Distilleerderij valt in de prijzen

Zaanshine Distilleerderij valt in de prijzen

De Zaanshine Distilleerderij viel de afgelopen periode twee keer in de prijzen. De jenever Genièvre de Zaan kreeg zilver bij de International Wine & Spirit Competition. En de Gin Sumac viel in de prijzen tijdens het Gin Fever Festival 2019.

De Kuyper Royal Distillers is Likeur Producent van het Jaar

De Kuyper Royal Distillers is Likeur Producent van het Jaar

Bij de Tasting Awards op de International Spirits Challenge (ISC) 2019 viel De Kuyper Royal Distillers twee keer in de prijzen. Niet alleen won De Kuyper de overall highlight trophy Likeur Producent van het Jaar. Ook kreeg de distilleerderij een trofee in de categorie likeuren voor Cherry Heering. No.3 London Dry Gin van Berry Bros & Rudd won de...