Oprichting Distillers Academy

Distillers Academy Schiedam In Schiedam is de Distillers Academy opgericht. Volgens de website "dé plek voor iedere fan en fijnproever, die zich smakelijk en vermakelijk wil verdiepen in de bijzondere wereld van ‘het gedistilleerd’."

Jenever hoort bij Schiedam. In de achttiende en negentiende eeuw ontwikkelde de stad tot het centrum van de jenever-industrie. Hieraan dankt Schiedam de bijnaam Zwart Nazareth. En ook vandaag de dag wordt er nog steeds jenever gestookt in de stad door zowel oude als nieuwe distilleerderijen. De distilleerders Onder de Boompjes, Herman Jansen, Koninklijke de Kuyper en Nolet Distillery zijn al eeuwenlang gevestigd in de Schiedam. In het Distillers District Schiedam zitten ook jonge merken zoals Bobby's Dry Gin, Loopuyt en Catz Dry Gin.

De Stichting Promotie Schiedam heeft in samenwerking met alle Schiedamse distilleerders de Distillers Academy ontwikkeld. Hier worden verschillende workshops, masterclasses en tours aangeboden die inzicht geven in het proces van distilleren, de verschillende merken en de jenevergeschiedenis van Schiedam. Op het programma staan nu een masterclass en een cocktail experience, maar in de loop van 2019 wordt dit aanbod verder uitgebreid.

Deelnemers aan de masterclass leren in drie uur tijd alles over het distilleerproces. Aan bod komen onder andere technieken, smaken, de ontwikkelingen en trends. In de cocktail experience staan cocktails met Schiedams gedistilleerd centraal. Hier leren de deelnemers van een ervaren bartender de technieken om een cocktail te maken.

 
Dossiers
Lees ook
Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

Inschrijving More than Drinks Inspiration is geopend!

De inschrijving voor More than Drinks Inspiration! 2020 is nu geopend! Deze nieuwe vakbeurs richt zich op alle professionals in de drankenbranche. Bezoekers kunnen zich nu hier inschrijven. Abonnees van More than Drinks!, Vlees+, Vismagazine, FoodPersonality of Foodlog.nl schrijven zich gratis in.

Loopuyt introduceert alcoholvrije drank

Loopuyt introduceert alcoholvrije drank

Vanwege de groeide vraag naar alcoholvrije dranken lanceert het in 1772 opgerichte Schiedamse jenever- en ginmerk P. Loopuyt & Co Distillers lanceert ‘Virgin 0%’. Deze alcoholvrije variant bevat exact dezelfde twaalf botanicals, waarmee de dry gin wordt gestookt

Volop inspiratie op Vinexpo Paris 2020

Volop inspiratie op Vinexpo Paris 2020

Van 10 tot en met 12 februari vindt de beurs Vinexpo Paris plaats, tegelijkertijd met Wine Paris. Deze beurzen bieden een representatief aanbod van Franse en internationale wijnen en gedistilleerd. Naast de beursvloer staan er verschillende lezingen en masterclasses op het programma.