Over inpakken

Over inpakken_boekcover

In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink de lezer modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen en de aarde zelf.

Bij het onderwerp ‘inpakken van voedsel’ denk je al snel aan het verpakken van eten om het te bewaren, te rantsoeneren of te vervoeren. Echter, het ‘oerinpakken’ door onze voorvaderen gebeurde met een andere reden: om het voedsel te garen in vuur en aarde en zo de aroma’s en de smaak het beste te behouden.

Naast talloze recepten, zoals zeebaars in zoutkorst en parelhoen in blauwaderkool, bevat dit boek talloze tips, technieken en how-to’s voor het maken van een leemkorst, het bouwen van een hooikist en het graven van een grondoven. Met een goede leverancier, zoals visspecialist of slager, en een gewone oven kan iedereen de recepten uit dit kook- en doeboek uitvoeren.

Over inpakken van Meneer Wateetons en René Zanderink is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Wat schaft de toekomst?

Wat schaft de toekomst?

Hoe voeden we de wereld over dertig jaar? In haar boek Wat schaft de toekomst? Bezoekt journalist Amanda Little een reeks pioniers in de voedselsector om een beeld te scheppen van de mogelijke oplossingen. Het wereldwijde voedselsysteem krijgt de komende decennia te kampen met grote uitdagingen, dat is zeker. Klimaatverandering en bevolkingsgroei kunnen...

Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Puur thee van theesommelier Veerle Stoffels

Puur thee van theesommelier Veerle Stoffels

“Zij die nog denken dat theedrinken voor zieke mensen is, zullen wij met dit boek gegarandeerd op andere gedachten brengen.” Thee wordt alsmaar populairder, een tendens die wordt aangewakkerd door onze groeiende bewustwording van wat we consumeren en de toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl.