Pays d’Oc IGP Wines duikt de keuken in met Alain Caron

Paysdoc1

Dit najaar organiseert Pays d’Oc IGP Wines drie kookworkshops mét wijnpairing, geleid door Franse tv-chef Alain Caron. Door het correct beantwoorden van vijf quizvragen kunnen deelnemers kans maken om met één van deze workshops mee te doen. Een goede gelegenheid om voor de feestdagen te kunnen proefkoken! De winnaar ontvangt een ingrediëntenpakket van Lindenhoff, gevuld met alle ingrediënten die nodig zijn voor een feestelijk 3-gangenmenu. Daarnaast ontvangt de winnaar ook vier Pays d’Oc IGP wijnen, die tijdens de workshop zullen worden toegelicht door wijnschrijfster Esmee Langereis.

De kookworkshops vinden plaats op 10, 15 en 17 december 2020. Deelnemen aan de quiz kan via deze link. Iedereen die deelneemt aan de quiz, maakt kans om te winnen. Wie zijn kans om te winnen wil vergroten kan ook de Instagram-pagina van Pays d'Oc IGP volgen: @nl_vinspaysdocigp.

Paysdoc2_alaincaron

Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel kwaliteitslabel voor wijn en vertegenwoordigt zo’n 1900 bedrijven en 12.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek en is qua volume marktleider in export van Franse wijnen. In Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. 

Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.

 

Dossiers
Lees ook
Alex Danger wint Bobby's National Cocktail Competition 2020

Alex Danger wint Bobby's National Cocktail Competition 2020

Alex Danger van cocktailbar Mavis won op 21 september de tweede editie van Bobby’s National Cocktail Competition. Hij won deze door Bobby’s Dry Gin georganiseerde wedstrijd met zijn cocktail Bobby’s Sly Grin.

Den Bosch en Den Haag drinken meeste wijn

Den Bosch en Den Haag drinken meeste wijn

Uit onderzoek van wijnbeurs.nl en wijnvoordeel.nl is gebleken dat er in Den Bosch de meeste flessen wijn per persoon gedronken worden, maar dat Den Haag de meeste flessen in totaal gekocht heeft.

Strijd om titel beste cocktailshaker ter wereld

Strijd om titel beste cocktailshaker ter wereld

Deze maand wordt bekend wie zich de beste cocktailshaker van de wereld mag noemen. In Schiedam vond dit weekend de eerste ronde van het wereldkampioenschap plaats. De bartenders worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De finale is later deze maand in Glasgow.