Restaurants Philippine kiezen mosselwijn 2019

Albariño, Val do Sosego_wikimedia

Tijdens een mossellunch in restaurant De Kwaaie in Philippine kozen zes restaurants van het Zeeuwse plaatsje de mosselwijn van 2019. Dit is de Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines.

Chef Erik de Bruijne in Entree Magazine: “Bij onze lekkere mosselen hoort een mooie wijn. Door de fijne zuren en de mooie frisse afdronk sluit de Albariño perfect aan bij de verfijnde smaak van de mosselen.”

Voor de mossellunch zonden twintig wijnkopers hun mosselwijn in. Deze wijnen werden blind geproefd door honderd genodigden, waaronder foodies, wijnkenners en bestuurders. Alle aanwezigen brachten vervolgens hun stem uit. De Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines kreeg de meeste stemmen.

De zes restaurants van Philippine organiseerden de verkiezing. Dit zijn Auberge des Moules, De Fijnproever, De Mosselbank, De Oude Haven, In Den Vlaemschen Pot en De Zwaan.

Bron: Entree Magazine
Foto:
Wikimedia

Dossiers
Lees ook
Ontdek wijnland Kroatië

Ontdek wijnland Kroatië

Kroatië is een bekend vakantieland, maar het is ook een wijnland. Toch zijn de Kroatische wijnen bij de meeste wijndrinkers onbekend en zijn de wijnen nu pas in opkomst. De vier belangrijkste wijngebieden zijn Istrië, Slavonië, Zagorje en in het zuiden Dalmatië. Samen met wijnimporteurs Mario Pranic en Diederik Swart bezocht More than Drinks!'s Barbara...

Den Bosch en Den Haag drinken meeste wijn

Den Bosch en Den Haag drinken meeste wijn

Uit onderzoek van wijnbeurs.nl en wijnvoordeel.nl is gebleken dat er in Den Bosch de meeste flessen wijn per persoon gedronken worden, maar dat Den Haag de meeste flessen in totaal gekocht heeft.

Biologische wijn in de Johan Cruijff ArenA

Biologische wijn in de Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA richt zich op kwaliteit, verduurzaming en innovatie en heeft nu een nieuwe stap genomen in die richting: biologische wijn van de Sligro als huiswijn.