Restaurants Philippine kiezen mosselwijn 2019

Albariño, Val do Sosego_wikimedia

Tijdens een mossellunch in restaurant De Kwaaie in Philippine kozen zes restaurants van het Zeeuwse plaatsje de mosselwijn van 2019. Dit is de Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines.

Chef Erik de Bruijne in Entree Magazine: “Bij onze lekkere mosselen hoort een mooie wijn. Door de fijne zuren en de mooie frisse afdronk sluit de Albariño perfect aan bij de verfijnde smaak van de mosselen.”

Voor de mossellunch zonden twintig wijnkopers hun mosselwijn in. Deze wijnen werden blind geproefd door honderd genodigden, waaronder foodies, wijnkenners en bestuurders. Alle aanwezigen brachten vervolgens hun stem uit. De Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines kreeg de meeste stemmen.

De zes restaurants van Philippine organiseerden de verkiezing. Dit zijn Auberge des Moules, De Fijnproever, De Mosselbank, De Oude Haven, In Den Vlaemschen Pot en De Zwaan.

Bron: Entree Magazine
Foto:
Wikimedia

Dossiers
Lees ook
Inschrijven voor Bio Winkel Awards

Inschrijven voor Bio Winkel Awards

Maandag 8 juli zijn onder een nieuwe naam de Bio Winkel Awards gelanceerd. Een verkiezing voor alle biologische speciaalzaken met een assortiment van minimaal 90 procent biologisch. Winkeliers kunnen zich nu aanmelden voor deze verkiezing.

Australische wijnstokken strekken zich uit tot aan de maan

Australische wijnstokken strekken zich uit tot aan de maan

Zet je alle wijnstokken van Australië achter elkaar, dan kom je daarmee tot aan de maan en zelfs nog een aardig stukje terug. De afstand tussen de aarde en de maan is 384.000 kilometer. Australië's wijnstokken strekken zich uit over een lengte van 453.718 kilometer.

Vastgeroest

Vastgeroest

Bij het woord traditie denken veel mensen aan stoffig en oubollig. Het familierecept van grootmoeders appeltaart dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Een brouwerij die al decennialang volgens een vaste traditie haar bieren brouwt. Traditie betekent echter niet vastgeroest. Gelukkig maar. Als een nieuwe generatie het stuur overneemt zie...